ShippingWatch

Sydkoreanske værfter slår Kina på ordrer

Værfterne i Sydkorea har igen overhalet Kina, når det kommer til at modtage flest ordrer på nye skibe og platforme. De sydkoreanske storværfter har været igennem en svær tid, men 2017 har indtil videre været et godt år.

De tre sydkoreanske storværfter har nu igen en større ordrebog end deres kinesiske konkurrenter.

Efter en svær tid med få nye bestillinger overhalede Samsung Heavy Industries, Hyundai Heavy Industries og Daewoo Shipbuilding & Marine Engineering (DSME) de kinesiske værfter i juli. Dermed er Sydkorea det land, som har flest ordre på nybyggede skibe.

Det skriver Yonhap på baggrund af tal fra Clarksons Research.

Flest ordre finder man hos DSME's værft i byen Goeje. Her lyder ordrebogen på 82 skibe. Det er efterfulgt af Hyundais værft i Ulsan, som har en ordrebog på 69 skibe.

De tre sydkoreanske storværfter har været igennem en svær tid, hvor staten i flere tilfælde har været nødt til at træde til med hjælpepakker. Men i 2017 er bestillingerne atter tikket ind, hvilket har løftet resultaterne hos flere af værfterne.

Daewoo får stort overskud i andet kvartal

Samsung Heavy leverer sorte tal i andet kvartal

Sydkorea parat med mere støtte til landets maritime industri

 

Forsiden lige nu

Her er ugens bedste historier fra ShippingWatch

Monjasa-retssagen rullede videre, mens tre store danske rederier aflagde regnskab, Torm annoncerede ansøgning om børsnotering i New York, og regeringen kom med vækstpakke i løbet af ugen. Alt sammen noget, der blev til overskrifter på ShippingWatch.

Seneste Leverandører

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere