ShippingWatch

IEA sænker skøn for behov for olie fra Opec i år og næste år

Det Internationale Energiagentur, IEA, sænker sit skøn for den mængde olie, der er behov for fra de olieeksporterende lande i Opec, skriver Bloomberg.

Der bliver ikke brug for nær så meget olie fra de olieeksporterende lande i Opec som tidligere. Sådan lyder det fra Det Internationale Energiagentur, IEA, som sænker sit skøn for den mængde olie, der er behov for fra Opec.

Det skyldes, at agenturet vurderer, at behovet for olie i lande som Indien og Kina bliver mindre end hidtil skønnet.

Det skriver Bloomberg News.

Skønnet sænkes i år og næste år med 400.000 tønder olie. Dermed venter IEA, at der skal burges 32,6 mio. tønder dagligt i år, hvilket er lavere end de 32,84 mio. tønder, der blev produceret i juli.

Prøv ShippingWatch gratis og få adgang til alle artikler i 14 dage

En tønde af den europæiske referenceolie, Brent, til levering til oktober koster 51,44 dollar mod 51,53 dollar umiddelbart før meldingen kl. 10. Niveauet er 0,9 pct. lavere end torsdagens slutniveau. Torsdag faldt olieprisen 1,5 pct.

Opec tror på højere olieefterspørgsel i 2018

Saudi-Arabien vil formentlig skære i olieeksport i september

DNB om olieprisen: I 2020 bliver det sjovt

Forsiden lige nu

Topchef for vindrederi stopper

Lars Blicher meddeler på det sociale medie Linkedin, at han har fratrådt sin stilling som CEO og director for Swire Blue Ocean. "Jeg har stadig ikke besluttet, hvor jeg skal hen herfra," skriver han.

Seneste Leverandører

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere