ShippingWatch

Samsung Heavy leverer sorte tal i andet kvartal

Besparelser på omkostningerne sikrer overskud i andet kvartal for værftet, som må notere faldende salgsindtægter i perioden, skriver sydkoreansk medie.

Det sydkoreanske storværft Samsung Heavy Industries er lykkedes med at levere et overskud i årets andet kvartal, og det er besparelser på omkostningerne, der giver de sorte tal på bundlinjen, skriver Korea Herald.

Nettooverskuddet ramte i perioden 23 mia. won, svarende til 20,5 mio. dollars, mens det sidste år blev til et tab på 212 mia. won (178,6 mio. dollars) i andet kvartal. At det er besparelser, der sikrer overskuddet, giver salgsindtægterne også et praj om. De dykkede i perioden med 15,5 pct. til 2,29 billiarder won (ca. 2,6 mia. dollars).

Den sydkoreanske værftsindustri har været særdeles presset i de sidste år, og staten har i flere omgange måttet træde til for at give redningspakker.

2017 har dog indtil videre indikeret en bedring for værfternes ordrebøger, hvor Samsung Heavy ligesom Hyundai Heavy Industries og DSME har meldt om flere ordrer i år sammenlignet med et svært 2016.

Sydkoreansk storværft løfter ordrebogen markant

Samsung Heavy tæt på ny milliardordre

Samsung Heavy vinder milliardordre fra italiensk selskab

Forsiden lige nu

Olieindustrien skrotter rekordmange rigge

Der blev sendt flere dybvands-rigge til ophugning i tredje kvartal i år end nogensinde før, og det tyder på et marked, der nok aldrig helt kommer sig. Det skriver Bloomberg.

Fondene sidder tungt på toppen af dansk shipping

Dansk erhvervsliv er generelt ejet af fonde og familier, og shippingindustrien er ingen undtagelse. ShippingWatch undersøger hvor overskuddene bliver kanaliseret hen. Og hvad fondene gør, hvis de maritime virksomheder giver underskud. Eller virksomheden bliver solgt.

Salget vokser i schweizisk DSV-konkurrent

Omsætningen vokser i schweiziske Panalpina, som konkurrerer med den danske logistikkoncern DSV. Til gengæld falder driftsindtjeningen, viser regnskabet for tredje kvartal.

Vitol er bekymret over kurdisk konflikt

Der er en risiko for, at eksporten bliver ramt af konflikten i det nordlige Irak, hvor den irakiske hær har overtaget en række oliefelter i Kirkuk-regionen. Det siger Vitoals topchef til Financial Times.

Seneste Leverandører

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere