ShippingWatch

Britiske myndigheder undersøger minegigant for korruption

Den engelske rigsadvokat, Serious Fraud Office, undersøger en mistænkelig betaling fra mineselskabet Rio Tinto til en konsulent i 2011, skriver Financial Times.

Den engelske rigsadvokat, Serious Fraud Office, undersøger en mistænkelig betaling fra mineselskabet Rio Tinto til en konsulent i 2011.

Det skriver Financial Times.

Det London-baserede mineselskab Rio Tinto underrettede selv SFO, amerikanske og australske myndigheder i slutningen af 2016 om betalingen på 10,5 mio. dollar (67 mio. kr.) til konsulenten Francois Polge de Combert for hans arbejde i det vestafrikanske land Guinea for seks år siden.

De australske myndigheder har allerede undersøgt betalingen, som førte til fyringen af to højtstående medarbejdere i Rio Tinto. Nu undersøger SFO selskabet for korruption, hvilket kan føre til store bøder for selskabet.

Prøv ShippingWatch gratis og få adgang til alle artikler i 14 dage

"Vi vil samarbejde med SFO og andre relevante myndigheder, som vi også har gjort, siden vi underrettede myndighederne om betalingen i november 2016," udtaler Rio Tinto i forbindelse med sagen.

Rio Tinto har aldrig fortalt, hvorfor det oplyste myndighederne om betalingen. Men emails, som blev postet på nettet sidste år, har vist, at højtstående medarbejdere i selskabet har diskuteret betalingen og Francois Polge de Comberts nære forhold til Guineas præsident.

Undersøgelsen af Rio Tinto er det seneste tilbageslag i en stribe af udfordringer for selskabet, siden det for 20 år siden begyndte udforskningen af minen i Guinea, som er den tredjestørste jernmine i verden.

Rio Tinto skruede op for produktionen i 2016

Telefonoptagelser afslører Shell-chefers bekymring for lovbrud

Maersk Line: Indsats mod korruption virker

Forsiden lige nu

Seneste Leverandører

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere