ShippingWatch

Britiske myndigheder undersøger minegigant for korruption

Den engelske rigsadvokat, Serious Fraud Office, undersøger en mistænkelig betaling fra mineselskabet Rio Tinto til en konsulent i 2011, skriver Financial Times.

Den engelske rigsadvokat, Serious Fraud Office, undersøger en mistænkelig betaling fra mineselskabet Rio Tinto til en konsulent i 2011.

Det skriver Financial Times.

Det London-baserede mineselskab Rio Tinto underrettede selv SFO, amerikanske og australske myndigheder i slutningen af 2016 om betalingen på 10,5 mio. dollar (67 mio. kr.) til konsulenten Francois Polge de Combert for hans arbejde i det vestafrikanske land Guinea for seks år siden.

De australske myndigheder har allerede undersøgt betalingen, som førte til fyringen af to højtstående medarbejdere i Rio Tinto. Nu undersøger SFO selskabet for korruption, hvilket kan føre til store bøder for selskabet.

Prøv ShippingWatch gratis og få adgang til alle artikler i 14 dage

"Vi vil samarbejde med SFO og andre relevante myndigheder, som vi også har gjort, siden vi underrettede myndighederne om betalingen i november 2016," udtaler Rio Tinto i forbindelse med sagen.

Rio Tinto har aldrig fortalt, hvorfor det oplyste myndighederne om betalingen. Men emails, som blev postet på nettet sidste år, har vist, at højtstående medarbejdere i selskabet har diskuteret betalingen og Francois Polge de Comberts nære forhold til Guineas præsident.

Undersøgelsen af Rio Tinto er det seneste tilbageslag i en stribe af udfordringer for selskabet, siden det for 20 år siden begyndte udforskningen af minen i Guinea, som er den tredjestørste jernmine i verden.

Rio Tinto skruede op for produktionen i 2016

Telefonoptagelser afslører Shell-chefers bekymring for lovbrud

Maersk Line: Indsats mod korruption virker

Forsiden lige nu

Olieindustrien skrotter rekordmange rigge

Der blev sendt flere dybvands-rigge til ophugning i tredje kvartal i år end nogensinde før, og det tyder på et marked, der nok aldrig helt kommer sig. Det skriver Bloomberg.

Fondene sidder tungt på toppen af dansk shipping

Dansk erhvervsliv er generelt ejet af fonde og familier, og shippingindustrien er ingen undtagelse. ShippingWatch undersøger hvor overskuddene bliver kanaliseret hen. Og hvad fondene gør, hvis de maritime virksomheder giver underskud. Eller virksomheden bliver solgt.

Salget vokser i schweizisk DSV-konkurrent

Omsætningen vokser i schweiziske Panalpina, som konkurrerer med den danske logistikkoncern DSV. Til gengæld falder driftsindtjeningen, viser regnskabet for tredje kvartal.

Vitol er bekymret over kurdisk konflikt

Der er en risiko for, at eksporten bliver ramt af konflikten i det nordlige Irak, hvor den irakiske hær har overtaget en række oliefelter i Kirkuk-regionen. Det siger Vitoals topchef til Financial Times.

Seneste Leverandører

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere