ShippingWatch

Indien vil skabe national oliegigant

De indiske olieselskaber har været for små og er derfor blevet trynet af globale konkurrenter. Det skal salget af stort statsligt olieselskab nu ændre på.

Mens danske Dong Energy netop har frasolgt sin oliedivision til et britisk-schweizisk firma, så går man i en ganske anden retning i Indien.

Her ønsker man nemlig at styrke den nationale oliesektor, og derfor indleder den indiske regering nu et salg af det statslige olieselskab Hindustan Petroleum Corporation til et endnu større statsligt olieskab. Det skriver Financial Times.

Køberen af Hindustan Petroleum bliver Oil and Natural Gas Corporation, ONGC, der i lighed med Hindustan også er statsejet. ONGC skal give 4,6 mia. dollars for den indiske stats andel i Hindustan Petroleum, en andel der er på 51 procent.

Den indiske regering har længe haft et udtalt ønske om at skabe en national oliegigant, der i størrelse og økonomisk indflydelse kan matche globale mastodonter som Shell, Chevron og Total. Ambitionen er, at man får en mere gunstig udnyttelse af de indiske oliereserver, der de senere år har været ramt af besparelser fra de internationale oliegiganter i takt med olieprisens fald.

Prøv ShippingWatch gratis og få adgang til alle artikler i 14 dage

Derudover vil en fusion af de to statsejede, indiske selskaber give muligheder for international ekspansion. Blandt andet har den indiske olieminister tidligere luftet tanken om, at Indien kunne blive medejer i det russiske olieselskab Rosneft.

BP overvejer frasalg af oliefelter i Nordsøen

Olieselskaber slår sig sammen og satser på norsk sokkel

Opec ser stigende efterspørgsel næste år

Forsiden lige nu

Olieindustrien skrotter rekordmange rigge

Der blev sendt flere dybvands-rigge til ophugning i tredje kvartal i år end nogensinde før, og det tyder på et marked, der nok aldrig helt kommer sig. Det skriver Bloomberg.

Fondene sidder tungt på toppen af dansk shipping

Dansk erhvervsliv er generelt ejet af fonde og familier, og shippingindustrien er ingen undtagelse. ShippingWatch undersøger hvor overskuddene bliver kanaliseret hen. Og hvad fondene gør, hvis de maritime virksomheder giver underskud. Eller virksomheden bliver solgt.

Salget vokser i schweizisk DSV-konkurrent

Omsætningen vokser i schweiziske Panalpina, som konkurrerer med den danske logistikkoncern DSV. Til gengæld falder driftsindtjeningen, viser regnskabet for tredje kvartal.

Vitol er bekymret over kurdisk konflikt

Der er en risiko for, at eksporten bliver ramt af konflikten i det nordlige Irak, hvor den irakiske hær har overtaget en række oliefelter i Kirkuk-regionen. Det siger Vitoals topchef til Financial Times.

Seneste Leverandører

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere