ShippingWatch

Rolls-Royces motorfabrik med nyt trecifret mio-underskud

Norske Bergen Engines, der er Rolls-Royces motorfabrik, har på tre år tabt trekvart milliard norske kr., skriver norske medier. Alene sidste år blev det til et trecifret millionunderskud på bundlinjen.

Producenten Rolls-Royce har de sidste år lidt store tab på motorfabrikken Bergen Engines i Norge, skriver det norske medie Sysla, som citerer avisen Bergens Tidende.

Motorfabrikken, der fremstiller diesel- og gasmotorer, har de sidste tre år haft underskud for til sammen 756 mio. norske kr. efter skat. Alene sidste år lød underskuddet på 316 mio. norske kr., og samtidig er salgsindtægterne faldet med 44 pct. i løbet af de sidste fem år. Heller ikke 2017 har indtil videre været et godt år for selskabet, som har gennemført store sparerunder, skriver Sysla.

"I offshoremarkedet har vi ikke hidtil set nogen forbedring, og tallene i år ligger indtil videre på det, vi havde i samme periode sidste år," siger kommunikationsdirektør Helge Skaar til Bergens Tidende.

Rolls-Royces datterselskab hed oprindeligt Bergen Mekaniske Verksted (BMV) og blev stiftet helt tilbage i 1855. Fabrikken begyndte at producere dieselmotorer i 1946, og ifølge Bergen Engines har selskabet siden solgt mere end 7000 motorer, hvoraf 4000 fortsat er i funktion i dag.

Bourbon vil udvikle autonomt offshoreskib

Svitzer og Rolls-Royce i nyt samarbejde på fjernstyrede skibe

Rolls-Royce bygger testcenter for ubemandede skibe

Forsiden lige nu

Olieindustrien skrotter rekordmange rigge

Der blev sendt flere dybvands-rigge til ophugning i tredje kvartal i år end nogensinde før, og det tyder på et marked, der nok aldrig helt kommer sig. Det skriver Bloomberg.

Fondene sidder tungt på toppen af dansk shipping

Dansk erhvervsliv er generelt ejet af fonde og familier, og shippingindustrien er ingen undtagelse. ShippingWatch undersøger hvor overskuddene bliver kanaliseret hen. Og hvad fondene gør, hvis de maritime virksomheder giver underskud. Eller virksomheden bliver solgt.

Salget vokser i schweizisk DSV-konkurrent

Omsætningen vokser i schweiziske Panalpina, som konkurrerer med den danske logistikkoncern DSV. Til gengæld falder driftsindtjeningen, viser regnskabet for tredje kvartal.

Vitol er bekymret over kurdisk konflikt

Der er en risiko for, at eksporten bliver ramt af konflikten i det nordlige Irak, hvor den irakiske hær har overtaget en række oliefelter i Kirkuk-regionen. Det siger Vitoals topchef til Financial Times.

Seneste Leverandører

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere