Producenten Rolls-Royce har de sidste år lidt store tab på motorfabrikken Bergen Engines i Norge, skriver det norske medie Sysla, som citerer avisen Bergens Tidende.

Motorfabrikken, der fremstiller diesel- og gasmotorer, har de sidste tre år haft underskud for til sammen 756 mio. norske kr. efter skat. Alene sidste år lød underskuddet på 316 mio. norske kr., og samtidig er salgsindtægterne faldet med 44 pct. i løbet af de sidste fem år. Heller ikke 2017 har indtil videre været et godt år for selskabet, som har gennemført store sparerunder, skriver Sysla.

"I offshoremarkedet har vi ikke hidtil set nogen forbedring, og tallene i år ligger indtil videre på det, vi havde i samme periode sidste år," siger kommunikationsdirektør Helge Skaar til Bergens Tidende.

Rolls-Royces datterselskab hed oprindeligt Bergen Mekaniske Verksted (BMV) og blev stiftet helt tilbage i 1855. Fabrikken begyndte at producere dieselmotorer i 1946, og ifølge Bergen Engines har selskabet siden solgt mere end 7000 motorer, hvoraf 4000 fortsat er i funktion i dag.

Bourbon vil udvikle autonomt offshoreskib

Svitzer og Rolls-Royce i nyt samarbejde på fjernstyrede skibe  

Rolls-Royce bygger testcenter for ubemandede skibe