ShippingWatch

Olieprisen tager et dyk efter nyhed om stor Opec-produktion

Olieprisen har fredag taget en pludselig nedtur efter nyheden om, at denne måneds produktion hos oliekartellet Opec bliver den største i indeværende år.

Olieprisen har fredag taget en pludselig nedtur efter nyheden om, at denne måneds produktion hos oliekartellet Opec bliver den største i indeværende år.

Fra at der lidt over middag skulle omkring 49,57 dollars til at købe en tønde af den europæiske referenceolie, Brent, skal der ud på eftermiddagen 48,89 dollars til at købe samme mængde olie.

Prøv ShippingWatch gratis og få adgang til alle artikler i 14 dage

Ifølge Bloomberg News ventes produktionen hos Opec-medlemmerne at runde 33 mio. tønder per dag i juli, hvilket er 600.000 tønder mere om dagen end gennemsnittet i første halvår.

Nyheden kan øge den i forvejen tilstedeværende skepsis i markedet omkring effektiviteten af Opec-medlemmernes nedskæringer på produktionssiden, bemærker Bloomberg News.

Røkke-selskaber faldt med 2,8 mia norske kr

Olieselskaber slår sig sammen og satser på norsk sokkel

Aker BP hæver barren i andet kvartal

Forsiden lige nu

Her skal de danske rederiers kampe stå de næste år

Danske Rederier med adm. direktør Anne Steffensen i spidsen skal have såvel kendte som nye ønsker opfyldt, for at målene i den nye strategi kan opnås. ShippingWatch lister de kommende års udfordringer op her.

Ét ord har reduceret antallet af bestikkelsessager i Suez-kanalen

Med ret få midler er det på to år blevet muligt for rederierne at få deres skibe gennem Suez-kanalen uden at skulle betale lodserne for hjælp i form af f.eks. cigaretter. "En milepæl," lyder det fra antikorruptions-organisationen MACN, der står bag initiativet.

Her er ugens vigtigste historier på ShippingWatch

Interviews med topchefer i Maersk Line, Hamburg Süd og Hapag-Lloyd, tragisk ulykke på borerig, rederier under anklage for brud på udlændingeloven og et dramatisk formandsexit i Maskinmestrenes Forening var blandt ugens tophistorier på ShippingWatch.

Seneste Leverandører

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere