ShippingWatch

Exxon sagsøger det amerikanske finansministerium

Det amerikanske olieselskab Exxon Mobil har sagsøgt det amerikanske finansministerium i forbindelse med anklager om brud på sanktioner mod Rusland i 2014.

USA's udenrigsminister modtog en venskabsmedalje af Rusland, da han var topchef i ExxonMobil.

Exxon Mobil har sagsøgt det amerikanske finansministerium i forbindelse med anklager om brud på sanktioner mod Rusland i 2014.

Det skriver Financial Times.

Finansministeriet pålagde Exxon Mobil en bøde på 2 mio. dollars (12,8 mio. kr.), den størst mulige, for "uhørte" brud på USA's sanktioner mod Rusland. Bruddene skete, da den nuværende udenrigsminister, Rex Tillerson, var topchef.

Sagen omhandler samhandel med det statsejede russiske olieselskab Rosneft.

Exxon kalder finansministeriets dom for "fundamentalt unfair" og vil med sit søgsmål have dommen stemplet som ulovlig samt have annulleret bøden. Exxon argumenterer for, at sanktionerne ikke dækkede over sine specifikke handler.

Prøv ShippingWatch gratis og få adgang til alle artikler i 14 dage

Sanktionerne blev indført efter Ruslands indlemmelse af Krim-halvøen i 2014 med henblik på at skade præsident Vladimir Putins økonomiske interesser.

Exxon var et af de amerikanske selskaber, som var hårdest ramt af sanktionerne, da det havde indgået en række aftaler med Rosneft fra 2011 til 2013 for projekter i Sibirien og ved Sortehavet.

Alle disse projekter blev blokeret af de amerikanske sanktioner, hvilket kostede Exxon op mod 1 mia. dollars (6,4 mia. kr.)

Den daværende topchef, Rex Tillerson, som præsident Donald Trump udnævnte til udenrigsminister i januar, udtalte i 2014, at Exxon "ikke går ind for sanktioner", skriver Financial Times.

ExxonMobil scorer højere indtjening end ventet

Exxon søger om dispensation fra sanktioner mod Rusland

ExxonMobil fastholder massive investeringer i USA

Forsiden lige nu

Norsk rederchef bliver søfartsrådgiver i FN

Sturla Henriksen, afgående direktør for Norges Rederiforbund, får nyt job i FN fra årsskiftet. Her skal han være med til at styrke samarbejdet mellem erhvervslivet og myndighederne.

Tilsyn efterforsker dødsulykke på Maersk-rig

De norske myndigheder har åbnet en officiel undersøgelser af dødsulykken på Maersk Interceptor. En person omkom i sidste uge under ulykken på riggen, som er ejet af Maersk Drilling.

Seneste Leverandører

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere