ShippingWatch

Samsung Heavy tæt på ny milliardordre

Samsung Heavy Industries har modtaget en ordre på 242 mio. dollars eller cirka 1,5 mia. kr. Ordren gælder to skibe, skriver Yonhap. Aftalen skal dog først godkendes endeligt.

Det sydkoreanske skibsværft Samsung Heavy Industries har fået en stærk start på 2017, og de gode takter ser ud til at fortsætte.

Værftet oplyser onsdag, at det har modtaget en ordre på to nybygninger til en samlet værdi 242 mio. dollars. Det svarer til lidt over 1,5 mia. kr.

Samsung Heavy fortæller dog intet om, hvem der har lagt bestillingen. Ordregiveren skal således først endeligt godkende aftalen, skriver det lokale medie Yonhap News.

I de første seks måneder af 2017 har Samsung-værftet landet nye ordrer for 4,8 mia. dollars og forventer snart af lande en ordre på 13 slæbebåde til en værdi af 1,5 mia. dollars. Målet er at nå op 6,5 mia. dollars for hele 2017.

De mange ordrer kommer efter et 2016, hvor værftet var tvunget i knæ af krisen på shippingmarkedet.

Sydkoreas værfter forventer at ordrefesten fortsætter

Samsung Heavy vinder milliardordre fra italiensk selskab

Sydkoreas værfter holder førerposition på global ordrebog

Forsiden lige nu

Olieindustrien skrotter rekordmange rigge

Der blev sendt flere dybvands-rigge til ophugning i tredje kvartal i år end nogensinde før, og det tyder på et marked, der nok aldrig helt kommer sig. Det skriver Bloomberg.

Fondene sidder tungt på toppen af dansk shipping

Dansk erhvervsliv er generelt ejet af fonde og familier, og shippingindustrien er ingen undtagelse. ShippingWatch undersøger hvor overskuddene bliver kanaliseret hen. Og hvad fondene gør, hvis de maritime virksomheder giver underskud. Eller virksomheden bliver solgt.

Salget vokser i schweizisk DSV-konkurrent

Omsætningen vokser i schweiziske Panalpina, som konkurrerer med den danske logistikkoncern DSV. Til gengæld falder driftsindtjeningen, viser regnskabet for tredje kvartal.

Vitol er bekymret over kurdisk konflikt

Der er en risiko for, at eksporten bliver ramt af konflikten i det nordlige Irak, hvor den irakiske hær har overtaget en række oliefelter i Kirkuk-regionen. Det siger Vitoals topchef til Financial Times.

Seneste Leverandører

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere