ShippingWatch

Opec-reduktioner uden effekt efter et helt år

Selvom landene i Opec sammen med Rusland for et halvt år siden forpligtede sig til at reducere produktionen, er prisen i dag den samme.

Der er små prisstigninger på oliemarkedet fredag morgen, mens guld og kobber viger i et lavt tempo.

Oliepriserne ligger omkring samme niveau som i slutningen af november sidste år, hvor en gruppe olieproducenter med Rusland og Organisationen af Olieeksporterende Lande, Opec, i spidsen fandt sammen og forpligtede sig til at reducere produktionen med ca. 1,8 mio. tønder pr. dag (bpd) for at presse markedspriserne op.

Siden er aftalens løbetid udvidet, men hver gang priserne viser tegn på at kravle op, øger de amerikanske producenter produktionen, da stigende priser gør produktionen mere rentabel, hvilket igen presser priserne baglæns.

Prøv ShippingWatch gratis og få adgang til alle artikler i 14 dage

En tønde af den europæiske referenceolie, Brent, koster fredag morgen 48,40 dollars mod 48,10 dollars torsdag eftermiddag. Den amerikanske WTI-olie handles samtidig i 46,00 dollars mod 45,85 dollars torsdag eftermiddag.

Guld og ædelmetaller presses af stigende amerikanske renter, mens en let styrket dollar til dels modvirker den negative effekt.

En ounce guld står fredag morgen i 1217 dollars mod 1219 dollars torsdag eftermiddag.

På markedet for industrimetaller bliver kobberprisen fredag morgen sendt ned til 5879 dollars per ton fra 5900 dollars torsdag eftermiddag.

Opec ser stigende efterspørgsel næste år

Storbanker mister tro på olieprisens revanche

USA vil mangedoble sin olieeksport inden for tre år

Forsiden lige nu

Christian Levin har solgt sit sidste skib

Christian Levin, stifter og ejer af XO Shipping, har ifølge Vesselsvalue.com nu solgt det sidste af de to skibe, han købte omkring årsskiftet 2013-2014. Begge skibe var ejet i separate selskaber og er solgt under købsprisen.

Seneste Leverandører

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere