ShippingWatch

Stigende optimisme blandt Sydkoreas storværfter

En række nye ordrer til Sydkoreas tre største værfter skaber stigende optimisme i landets pressede skibsbygningssektor. Det skyldes blandt andet stærkere efterspørgsel efter nye store tankskibe, skriver nyhedsbureau.

Sydkoreas hårdt pressede værfter – herunder verdens tre største, Hyundai Heavy Industries, Daewoo Shipbuilding & Marine Engineering (DSME) og Hyundai Heavy Industries – kan ånde en smule lettet op, efter en række nye ordrer er tikket ind i 2017 indtil videre.

Efterspørgslen på VLCC- og LNG-skibe stiger, og det kan være med til at lette en stor del af bekymringerne for værfterne

Kim Hong-kyun, analytiker, Dongbu Securities
Der er i hvert fald en spirrende optimisme at spore blandt aktører i værftssektoren, skriver det sydkoreanske nyhedsbureau Yonhap.

Samsung Heavys ordrebog er ifølge mediet vokset til i alt 2,3 mia. dollars med tilgangen af en ordre på to LNG-skibe for 100 mio. dollars fra et lokalt rederi. Værftet ventes samtidig at sikre sig en ordre på hele 2,5 mia. dollars for et FLNG-fartøj, og Samsung Heavy vil dermed have dækket 74 pct. af sit ordremål for 2017.

Hyunday Heavy Industries har vundet ordrer på 39 i skibe i 2017 indtil videre og har nu en samlet ordrebog på 2,3 mia. dollars, og mandag meldte datterselskabet Hyundai Mipo Dockyard om en ny ordre på to roro-skibe for 120 mio. dollars.

Kilder vurderer overfor Yonhap, at udviklingen især skyldes lave priser på de helt store VLCC-skibe (Very Large Crude Carrier), der har sendt efterspørgslen i vejret. Prisen på en nybygget VLCC ramte i marts det laveste niveau i 14 år.

Ikke helt fri endnu

Men værfterne er ikke helt ude af den årelange krise.

"Ordrer på nye skibe er steget, men i forhold til volumen, er det sandt, at tallene ikke er nok til at afværge bekymringer over et samlet fald i ordrer. Men efterspørgslen på VLCC- og LNG-skibe stiger, og det kan være med til at lette en stor del af bekymringerne for værfterne," siger analytiker Kim Hong-kyun, Dongbu Securities, til Yonhap.

De positive takter var også synlige i kvartalsregnskaberne for de tre store værfter, som kom ud af årets første tre måneder med plus på bundlinjen.

"For første gang i fem år har alle nationens top-tre værfter – Hyundai Heavy Industries, Daewoo Shipbuilding & Marine Engineering og Samsung Heavy – fået overskud på driften i første kvartal," sagde en anonym kilde i værftsindustrien til mediet Pulse tidligere i maj.

Sydkoreanske værfter havde overskud i første kvartal

Sydkoreanske værfter sparer sig til overskud

Verdens største skibsværft overlever

Forsiden lige nu

Her er ugens bedste historier fra ShippingWatch

Monjasa-retssagen rullede videre, mens tre store danske rederier aflagde regnskab, Torm annoncerede ansøgning om børsnotering i New York, og regeringen kom med vækstpakke i løbet af ugen. Alt sammen noget, der blev til overskrifter på ShippingWatch.

Seneste Leverandører

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere