ShippingWatch

Vale sænker forventning til investeringer efter frasalg

Den brasilianske minekæmpe Vale har sænket forventningen til de kommende års investeringer efter et frasalg.

Den brasilianske minevirksomhed Vale, der før har købt mineudstyr af FLSmidth, har sænket sine forventninger til de næste års investeringer som følge af et frasalg.

På et pressemøde i São Paulo onsdag har selskabets finansdirektør, Luciano Siani, ifølge Bloomberg News sagt, at Vale i 2018 nu venter investeringer for 4 mia. dollar, mens der i 2019, 2020 og 2021 ventes investeringer for henholdsvis 3,7 mia. dollar, 2,6 mia. dollar og 2,6 mia. dollar.

Tidligere ventede selskabet at investere for 4,5 mia. dollar i 2018, 4,0 mia. dollar i 2019, 3,2 mia. dollar i 2020 og 2,9 mia. dollar i 2021.

Grunden til de lavere investeringsforventninger skal ifølge finansdirektøren findes i et frasalg, som Vale foretog mod slutningen af i fjor. I den forbindelse blev selskabets forretning inden for gødning afhændet til amerikanske Mosaic for 2,5 mia. dollar.

Fordi Vale altså ikke længere ejer forretningen, er det ikke nødvendigt at forvente investeringer på den front, hvilket sætter sig i de samlede investeringsforventninger.

Mineselskab: Forlist tørlastskib var lastet forsvarligt

Vale leverer bedre resultat end ventet

Vale havde rekordhøj jernmalmsproduktion i 2016

Forsiden lige nu

Olieindustrien skrotter rekordmange rigge

Der blev sendt flere dybvands-rigge til ophugning i tredje kvartal i år end nogensinde før, og det tyder på et marked, der nok aldrig helt kommer sig. Det skriver Bloomberg.

Fondene sidder tungt på toppen af dansk shipping

Dansk erhvervsliv er generelt ejet af fonde og familier, og shippingindustrien er ingen undtagelse. ShippingWatch undersøger hvor overskuddene bliver kanaliseret hen. Og hvad fondene gør, hvis de maritime virksomheder giver underskud. Eller virksomheden bliver solgt.

Salget vokser i schweizisk DSV-konkurrent

Omsætningen vokser i schweiziske Panalpina, som konkurrerer med den danske logistikkoncern DSV. Til gengæld falder driftsindtjeningen, viser regnskabet for tredje kvartal.

Vitol er bekymret over kurdisk konflikt

Der er en risiko for, at eksporten bliver ramt af konflikten i det nordlige Irak, hvor den irakiske hær har overtaget en række oliefelter i Kirkuk-regionen. Det siger Vitoals topchef til Financial Times.

Seneste Leverandører

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere