Opdateret kl. 14.24: Aftalen om redningsplanen er faldet på plads.

Koreanske Daewoo Shipbuilding & Marine Engineering (DSME) har landet en redningsplan for værftets fremtid med sine kreditorer, skriver det koreanske medie Pulse.

Ifølge Korea Times har værftsgruppen ad flere omgange holdt møder med blandt andet den sydkoreanske udviklingsbank Korea Development Bank (KDB) i løbet af ugen. KDB er den største kreditor i DSME.

DSME kan få endnu en milliarddyr redningspakke  

I sidste uge fremlagde den koreanske regering en redningsplan for DSME, hvor udviklingsbanken KDB sammen med Export-Import Bank of Korea (Eximbank) vil stille med 2,9 bio. won til en hjælpepakke til værftet.

Redningsplanen betyder også, at personaleomkostningerne skal reduceres med 25 pct., og at omkring 1.000 ansatte skal afskediges. Samtidig skal de kommercielle kreditorer bytte en del af deres gæld til aktiekapital.

I en tale onsdag bad formanden for DSME Jung Sung-leep de ansatte om at acceptere en lønnedgang.

"Vores kreditorer og aktionærer kræver, at vi deler byrden og implementerer flere tiltag for at redde os selv," sagde formanden ifølge Korea Herald.

"Jeg vil selv give afkald på 100 pct. af min løn for at nedbringe omkostningerne (...) og jeg beder igen alle om at dele byrden," lød det fra formanden.

Medie: Daewoo-ansatte er klar til at gå ned i løn  

DSME-formand beder ansatte om at gå ned i løn  

Formand lover flere besparelser på sydkoreansk værft