ShippingWatch

Medie: Daewoo-ansatte er klar til at gå ned i løn

Medarbejderne på Daewoo Shipbuilding & Marine Engineering er klar til at diskutere en lønnedgang for at redde det nødlidende værft. Fagforening vil nu holde møder med ledelsen, skriver Korea Herald. Værftet kan stå foran en stor redningspakke fra staten.

De ansatte på Daewoo Shipbuilding & Marine Engineering er klar til at gå ned i løn for at redde deres arbejdsplads.

Det fortæller værftsarbejdernes fagforening dagen efter, at regeringen i Sydkorea fremlagde en ny redningsplan for det nødlidende skibsværft.

Planen bliver ledt af de to statsbanker Korea Development Bank og Export-Import Bank og lægger op til at give nye lån for 2,9 mia. dollars til DSME. Til gengæld skal de private kreditorer gå med til at bytte et tilsvarende beløb om til aktiekapital.

Men de ansatte er også klar til at gøre deres del, skriver Korea Herald. En vigtig del af planen er, at DSME nedbringer sine personaleomkostninger med 25 pct. og skærer 1000 arbejdspladser. Samtidig skal fagforeningen holde sig fra at strejke i protest mod nedskæringerne.

Ifølge Korea Herald er udspillet i første omgang blevet modtaget positivt af fagforeningen.

"Vi vil gerne gøre det klart, at fagforeningen og ledelsen nu bør sætte sig sammen for at diskutere, hvordan vi skal håndtere planen," lyder det i en meddelelse fra de ansattes fagforening ifølge det koreanske medie.

Det er anden gang inden for få år, at DSME får hjælp fra den sydkoreanske stat. I 2015 modtog værftet også en stor hjælpepakke.

Det er en kombination af høj gæld og vedvarende problemer inden for shipping og offshore, som har tvunget værftet i knæ. De to andre store skibsværfter i Sydkorea, Samsung Heavy Industries og Hyundai Heavy Industries, har også kæmpet med økonomiske problemer.

DSME kan få endnu en milliarddyr redningspakke

Medie: DSME kan få yderligere statshjælp

Bank har tabt 4,8 mia dollars på krisen i Sydkorea

Forsiden lige nu

Topchef for vindrederi stopper

Lars Blicher meddeler på det sociale medie Linkedin, at han har fratrådt sin stilling som CEO og director for Swire Blue Ocean. "Jeg har stadig ikke besluttet, hvor jeg skal hen herfra," skriver han.

Seneste Leverandører

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere