ShippingWatch

US Navy bestiller MAN-motorer til 17 skibe

Det amerikanske søværn US Navy bestiller motorer til en serie af 17 nye tankskibe hos MAN Diesel & Turbos amerikanske licenspartner Fairbanks Morse.

Som led i planerne om at udfase en flåde af aldrende tankskibe har det amerikanske søværn US Navy bestilt motorer til en ny flåde af 17 tankskibe hos Man Diesel & Turbos amerikanske licenspartner Fairbanks Morse.

De skal således være hovedfremdrift på de nye skibe, fremgår det af en pressemeddelelse fra tyske MAN Diesel & Turbo.

Søværnet er således i gang med at udfase en aldrende flåde på 15 tankskibe, der er blevet brugt til at transportere brændstof til flådefartøjer på havet.

Fairbanks Morse fremstiller motorerne Fairbanks Morse MAN 12V48/60, og den første levering er sat til 2020, fremgår det af meddelelsen.

Ifølge MAN Diesel & Turbo har Fairbanks Morse over årerne leveret 72 enheder til søværnet.

Leverandører: Skatteordning kan gavne tusindvis af ansatte

MAN skal fyre 140 ansatte i marinedivision

BP: El-bilen rokker ikke ved vores tro på olieforbruget

Besparelser i MAN rammer marine-divisionen

Forsiden lige nu

Ugens tophistorier på ShippingWatch

Omflagning af Maersk-skibe før ophugning i Alang, fremgang i tørlast, oprustning i Gorrissen og søfartens forurening var blandt ugens tophistorier på ShippingWatch.

Statoils topchef dropper at gå på pension

Det bliver ikke til et tidligt otium for koncernchefen i norske Statoil. Eldar Sætre er blevet bedt om at fortsætte, også selv om han stod overfor at falde for aldersgrænse.

Nu begynder ankesagen om omfattende svindel i Monjasa

Det kostede Monjasa-stifter Jan Jacobsen en fængselsstraf på 3,5 år og Monjasa en bøde på 10 mio. kr., da de blev dømt for omfattende bedrageri sidste år i byretten. Nu begynder ankesagen ved Vestre Landsret.

Seneste Leverandører

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere