ShippingWatch

Aker og Kvaerner vinder milliardkontrakter for Statoil

De to norske leverandørselskaber Aker Solutions og Kvaerner har vundet milliardstore kontrakter for Statoil på en opgradering af Njord A-platformen i Norge.

Aker Solutions og Kvaerner har begge vundet ordrer for Statoil på at opgradere platformen Njord A, som er den største offshoreplatform nogensinde i Norge, der skal opgraderes.

Arbejdet med opgraderingen svarer sammenlagt til arbejde i alt til 3.000 mand i et år.

Kvaerners opgave for Statoil beløber sig til 5 mia. norske kroner, mens Aker Solutions opgave løber op i 1 mia. norske kroner.

"Det er en af de vigtigste kontrakter i markedet i år. Vi er glade for den tillid, Statoil viser os ved at tildele Kvaerner kontrakten med at opgradere Njord A for produktion i fremtidige årtier," siger Jan Arve Haugan, præsident og CEO i Kvaerner i en pressemeddelelse.

Platformen Njord A kom i funktion i 1997. Opgraderingen af platformen, som Aker Solutions og Kvaerner er de hovedansvarlige virksomheder for, forventes at være færdig i 2020.

Aker Solutions kæmper stadig med sløjt marked

Værftsgruppen Kvaerner ser lysere på fremtiden

Aker Solutions og Kvaerner vinder millionkontrakt på Johan Sverdrup

Forsiden lige nu

Topchef for vindrederi stopper

Lars Blicher meddeler på det sociale medie Linkedin, at han har fratrådt sin stilling som CEO og director for Swire Blue Ocean. "Jeg har stadig ikke besluttet, hvor jeg skal hen herfra," skriver han.

Seneste Leverandører

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere