ShippingWatch

Hollandsk storværft ransaget af skattemyndigheder

Damen Shipyard, Hollands største værftsgruppe, er blevet ransaget af de hollandske skattemyndigheder. Ifølge flere medier som led i efterforskningen af en sag om korruption og bestikkelse.

Hollandske skattemyndigheder har for få dage siden ransaget værftgruppen Damen Shipyards hovedkontor i byen Gorinchem. Ifølge den hollandske avis Financieele Dagblad fandt ransagningen sted som led i efterforskningen af en korruptionssag uden for Holland.

Myndighederne beslaglagde ifølge avisen computere og papirer, uden at der blev foretaget anholdelser, skriver DutchNews.nl.

Ifølge erhvervsmagasinet Quote drejer efterforskningen sig om udbetaling af bestikkelse, men hverken anklagemyndigheden eller værftet har kommenteret ransagningen i Gorinchem, der angiveligt fandt sted i sidste uge.

Damen Shipyard er Hollands største værftsgruppe inden for bygning af specialfartøjer, ligesom Damen med omkring 9.000 ansatte har flere reparationsværfter i og uden for Holland.

Udelukket af Verdensbanken

Verdensbanken udelukkede i marts 2016 det hollandske storværft i 18 måneder, efter af banken havde afsløret ulovlige udbetalinger og kommissioner fra Damen til en agent i Vestafrika i forbindelse med værftets tilbud på fiskefartøjer under West Africa Regional Fisheries Program. Damen strammede efterfølgende op på værftets praksis.

Ifølge Reuters er det uklart, om ransagningen for nylig relaterer sig til denne sag. En talsmand for værftet, Arold de Vries, bekræftet over for nyhedsbureauet, at hovedkontoret er blevet ransaget af skattemyndighederne, men vil ikke kommentarerer sagen yderligere.

I 2015 præsenterede værftsgruppen et samlet overskud på 73,4 mio. euro, sammenlignet med 58,7 mio. euro i 2014, og en balance på 784,3 mio. euro. Samlet lå omsætningen i 2015 for hele værftsgruppen på 2,1 mia. euro.

Damen er desuden begyndt at afsøge mulighederne for at opprioritere andre dele af værftsgruppens forretningsområder i takt med nedgangen i efterspørgslen fra offshore-industrien.

Hollandske Damen vil vokse i flere forretningsområder

Værftsgruppe åbner afdeling i Houston

Udenlandsk køber har kig på sydkoreansk værft

Damen åbner nyt skibsværft i Dubai

Forsiden lige nu

Seadrill præsenterer ny forretningsplan

Det John Fredriksen-ejede rigselskab Seadrill, som lige nu er under amerikansk konkursbeskyttelse, har lagt en ny forretningsplan frem. Planen givet et praj om markante fald i omsætning og indtjening i de kommende fem år i Seadrill.

Ugens bedste på ShippingWatch

Navigare Capital Partners, som har dele af Mærsk-familien som ejer, er klar til flere skibskøb, Hellerup-mægleren Bidsted & Co blev solgt, mens Nordens topchef, Jan Rindbo, løftede sløret for sin ledelsesstrategi i ugen, der gik.

Kendt analytiker skifter olie ud med grøn energi

Thina Margrethe Saltvedt stopper efter ti år som olieanalytiker i Nordea Markets, skriver Dagens Næringsliv. Hun bliver dog i banken, hvor hun skal være analytiker i sustainable finance med fokus på grøn energi og klimarisici.

Seneste Leverandører

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere