Hollandske skattemyndigheder har for få dage siden ransaget værftgruppen Damen Shipyards hovedkontor i byen Gorinchem. Ifølge den hollandske avis Financieele Dagblad fandt ransagningen sted som led i efterforskningen af en korruptionssag uden for Holland.

Myndighederne beslaglagde ifølge avisen computere og papirer, uden at der blev foretaget anholdelser, skriver DutchNews.nl.

Ifølge erhvervsmagasinet Quote drejer efterforskningen sig om udbetaling af bestikkelse, men hverken anklagemyndigheden eller værftet har kommenteret ransagningen i Gorinchem, der angiveligt fandt sted i sidste uge.

Damen Shipyard er Hollands største værftsgruppe inden for bygning af specialfartøjer, ligesom Damen med omkring 9.000 ansatte har flere reparationsværfter i og uden for Holland.

Udelukket af Verdensbanken

Verdensbanken udelukkede i marts 2016 det hollandske storværft i 18 måneder, efter af banken havde afsløret ulovlige udbetalinger og kommissioner fra Damen til en agent i Vestafrika i forbindelse med værftets tilbud på fiskefartøjer under West Africa Regional Fisheries Program. Damen strammede efterfølgende op på værftets praksis.

Ifølge Reuters er det uklart, om ransagningen for nylig relaterer sig til denne sag. En talsmand for værftet, Arold de Vries, bekræftet over for nyhedsbureauet, at hovedkontoret er blevet ransaget af skattemyndighederne, men vil ikke kommentarerer sagen yderligere.

I 2015 præsenterede værftsgruppen et samlet overskud på 73,4 mio. euro, sammenlignet med 58,7 mio. euro i 2014, og en balance på 784,3 mio. euro. Samlet lå omsætningen i 2015 for hele værftsgruppen på 2,1 mia. euro.

Damen er desuden begyndt at afsøge mulighederne for at opprioritere andre dele af værftsgruppens forretningsområder i takt med nedgangen i efterspørgslen fra offshore-industrien.

Hollandske Damen vil vokse i flere forretningsområder

Værftsgruppe åbner afdeling i Houston  

Udenlandsk køber har kig på sydkoreansk værft  

Damen åbner nyt skibsværft i Dubai