ShippingWatch

Daewoo tabte på forsinkede ordrer i tredje kvartal

Storværftet Daewoo kæmper stadig med et underskud, som dog blev reduceret markant i årets tredje kvartal. Det fortsatte underskud skyldes bl.a. store omkostninger til forsinkede ordrer på skibe.

Skibsværftet Daewoo Shipbuilding & Marine Engineering (DSME) kæmper stadig med underskud i et marked, hvor især den lave oliepris har sendt antallet af nye ordrer ned nær nul.

Værftet – en af Sydkoreas tre værftskæmper sammen med Hyundai Heavy Industries og Samsung Heavy Industries – fik i tredje kvartal et nettounderskud på 238 mia. won, eller omkring 203 mio. dollars. Det var dog en markant forbedring fra et nettounderskud på 1,15 bio. won i samme periode 2015, skriver nyhedsbureauet Yonhap på baggrund af en regnskabsmeddelelse fra DSME.

Driftsunderskuddet sluttede på 141 mia. won i forhold til en negativ drift på 646 mia. won i samme periode 2015, mens omsætningen faldt 6,1 pct. til 3,05 bio. won.

Den røde bundlinje skyldes ifølge DSME først og fremmest omkostninger forbundet til forventede forsinkelser på bygning af skibe samt udgifter i forbindelse med revision af regnskab.

3000 ansatte har forladt de koreanske storværfter

Daewoos konkurrent Hyundai Heavy kom ud af tredje kvartal med en positiv bundlinje, og Daewoo selv pegede i oktober på, at fremtiden for Sydkoreas pressede værfter nu ser mere lovende ud.

"Vi forventer, at vores resultater vil være positive fremadrettet i takt med, at vores restruktureringsprogram bliver implementeret som lovet, og skibe og offshorefaciliteter vil blive afleveret efter planen," lød det i en meddelelse fra DSME.

Restruktureringen betyder bl.a., at Daewoo sælger sit hovedkvarter i Seoul for 180 mia. won, og derudover planlægger værftet at skære medarbejderstaben med 10.000 ansatte frem mod 2020.

Sydkorea vil bruge 9,6 mia dollars på at redde værfter

Hyundai Heavy holder fast i overskuddet

Daewoo-værftet vil spare med orlov uden løn

Sydkoreansk storværft får ny hjælp af statsbanker

Forsiden lige nu

Ugens tophistorier på ShippingWatch

Omflagning af Maersk-skibe før ophugning i Alang, fremgang i tørlast, oprustning i Gorrissen og søfartens forurening var blandt ugens tophistorier på ShippingWatch.

Statoils topchef dropper at gå på pension

Det bliver ikke til et tidligt otium for koncernchefen i norske Statoil. Eldar Sætre er blevet bedt om at fortsætte, også selv om han stod overfor at falde for aldersgrænse.

Nu begynder ankesagen om omfattende svindel i Monjasa

Det kostede Monjasa-stifter Jan Jacobsen en fængselsstraf på 3,5 år og Monjasa en bøde på 10 mio. kr., da de blev dømt for omfattende bedrageri sidste år i byretten. Nu begynder ankesagen ved Vestre Landsret.

Seneste Leverandører

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere