Sydkoreas fjerdestørste værftsgruppe, STX Offshore & Shipbuilding, kan snart få ny ejer.

Det kriseramte skibsværft har været under konkursbeskyttelse siden maj, mens ledelsen har arbejdet på en redningsplan, som skal ligge klar i næste uge. Men nu kan et salg være under opsejling.

Et udenlandsk selskab har vist interesse i at købe de tre STX-selskaber samlet"

— Choi Ung-young, dommer, Seoul Central Distric Court
En dommer fra den sydkoreanske domstol, som håndterer selskabets betalingsstandsning, fortæller til Wall Street Journal, at de tre selskaber under STX, herunder værftet i Sydkorea og et i Frankrig, kan komme på udenlandske hænder.

"Et udenlandsk selskab har vist interesse i at købe de tre STX-selskaber samlet. Vi kigger på muligheden," siger Choi Ung-young, dommer og talsmand for Seoul Central District Court til den amerikanske avis.

STX Offshore & Shipbuilding består af et koreansk selskab, et datterselskab i Frankrig, STX France, hvor der bygges cruiseskibe, samt Goseong Offshore & Shipbuilding Co. i Sydkorea.

Værftsgruppen er kommet i økonomiske vanskeligheder, efter at faldende fragtraterne og overkapacitet har fået bestillingerne på nye skibe til at gå i stå. Det franske værft er imidlertid en godbid for investorerne, da cruisemarkedet som det eneste er i fremgang i værftsektoren.

Wall Street Journal har tidligere rapporteret, at italienske Fincantieri og hollandske Damen Shipyards skulle være særdeles interesserede i STX France. Choi Ung-young afviser dog at sætte navn på den mulige køber, der nu har vist interesse for hele gruppen.

Koreanske værftsarbejdere vil strejke på ubestemt tid

Koreas storværfter har mistet tusindvis af ansatte i år

Sydkorea holder fast i hjælp til Daewoo trods svindelsag