ShippingWatch

Værftsgruppe køber Blohm+Voss af kapitalfond

Den tyske værftsgruppe Luerssen i Bremen overtager Blohm+Voss i Hamborg, der siden 2011 har været ejet af den britiske kapitalfond Star Capital Partners.

Den tyske værftsgruppe Luerssen i Bremen overtager Blohm+Voss i Hamborg, der i fem år har været ejet af den britiske kapitalfond Star Capital Partners.

"Med overtagelsen af Blohm+Voss styrker Luerssen sin forretning inden for reparation og opgradering af lystfartøjer, flåde- og handelsskibe," hedder det i en meddelelse.

Kontrakten mellem Luerssen og kapitalfonden Star Capital Partners er underskrevet, men er betinget af godkendelse fra de tyske konkurrencemyndigheder. Prisen i forbindelse med overtagelsen er ikke oplyst.

Star Capital Partners overtog Blohm+Voss i december 2011 fra ThyssenKrupp.

Luerssen vil efter sin indtræden i Blohm+Voss omfatte seks skibsværfter i Nordtyskland og 2800 ansatte.

"Med opkøbet af Blohm+Voss overtager vi et skibsværft med en strategisk fordelagtig beliggenhed og alsidige produktionsfaciliteter," siger Peter Luerssen, adm. direktør i Luerssen Maritime Beteiligungen, der tilføjer, at Luerssen vil forsøge at udnytte Blohm+Voss' kompetencer i bygning af komplekse flådefartøjer, mens det er mere usikkert i øjeblikket, om Hamborg-værftet også i fremtiden skal bygge større lystfartøjer.

Tyske værfter har tilpasset sig ny virkelighed

Nyt tysk-finsk storværft tættere på

Tyske skibsværfter: Opsving i 2014

Fayard henter erfaren tysk værftschef ind

Forsiden lige nu

Olieindustrien skrotter rekordmange rigge

Der blev sendt flere dybvands-rigge til ophugning i tredje kvartal i år end nogensinde før, og det tyder på et marked, der nok aldrig helt kommer sig. Det skriver Bloomberg.

Fondene sidder tungt på toppen af dansk shipping

Dansk erhvervsliv er generelt ejet af fonde og familier, og shippingindustrien er ingen undtagelse. ShippingWatch undersøger hvor overskuddene bliver kanaliseret hen. Og hvad fondene gør, hvis de maritime virksomheder giver underskud. Eller virksomheden bliver solgt.

Salget vokser i schweizisk DSV-konkurrent

Omsætningen vokser i schweiziske Panalpina, som konkurrerer med den danske logistikkoncern DSV. Til gengæld falder driftsindtjeningen, viser regnskabet for tredje kvartal.

Vitol er bekymret over kurdisk konflikt

Der er en risiko for, at eksporten bliver ramt af konflikten i det nordlige Irak, hvor den irakiske hær har overtaget en række oliefelter i Kirkuk-regionen. Det siger Vitoals topchef til Financial Times.

Seneste Leverandører

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere