ShippingWatch

Værftsgruppe køber Blohm+Voss af kapitalfond

Den tyske værftsgruppe Luerssen i Bremen overtager Blohm+Voss i Hamborg, der siden 2011 har været ejet af den britiske kapitalfond Star Capital Partners.

Den tyske værftsgruppe Luerssen i Bremen overtager Blohm+Voss i Hamborg, der i fem år har været ejet af den britiske kapitalfond Star Capital Partners.

"Med overtagelsen af Blohm+Voss styrker Luerssen sin forretning inden for reparation og opgradering af lystfartøjer, flåde- og handelsskibe," hedder det i en meddelelse.

Kontrakten mellem Luerssen og kapitalfonden Star Capital Partners er underskrevet, men er betinget af godkendelse fra de tyske konkurrencemyndigheder. Prisen i forbindelse med overtagelsen er ikke oplyst.

Star Capital Partners overtog Blohm+Voss i december 2011 fra ThyssenKrupp.

Luerssen vil efter sin indtræden i Blohm+Voss omfatte seks skibsværfter i Nordtyskland og 2800 ansatte.

"Med opkøbet af Blohm+Voss overtager vi et skibsværft med en strategisk fordelagtig beliggenhed og alsidige produktionsfaciliteter," siger Peter Luerssen, adm. direktør i Luerssen Maritime Beteiligungen, der tilføjer, at Luerssen vil forsøge at udnytte Blohm+Voss' kompetencer i bygning af komplekse flådefartøjer, mens det er mere usikkert i øjeblikket, om Hamborg-værftet også i fremtiden skal bygge større lystfartøjer.

Tyske værfter har tilpasset sig ny virkelighed

Nyt tysk-finsk storværft tættere på

Tyske skibsværfter: Opsving i 2014

Fayard henter erfaren tysk værftschef ind

Forsiden lige nu

Seneste Leverandører

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere