ShippingWatch

OMT kan vinde australsk kæmpeordre på krigsskibe

Den danske specialist i skibsdesign, Odense Maritime Technology, er med i kapløbet om en stor ordre fra den australske flåde, der skal indkøbe ni nye krigsskibe for et milliardbeløb.

Adm. direktør Kåre Groes Christiansen er optimistisk, når det kommer til OMT's muligheder for at vinde den australske ordre.

Der kan være milliarder på vej til Odense Maritime Technology (OMT).

Fyens Stiftstidende skriver, at virksomheden er blandt bejlerne til en gigantisk ordre fra den australske flåde, der skal indkøbe ni nye krigsskibe til en samlet værdi af 150 milliarder kroner.

OMT har tidligere udviklet den danske flådes fregatter i den såkaldte Iver Huitfeldt-klasse, og det design forsøger man nu at sælge til australierne.

Odense-firmaet kan dog se frem til hård konkurrence fra især den engelske, franske og tyske forsvarsindustri, skriver Fyens.dk. Trods det er adm. direktør Kåre Groes Christiansen optimistisk.

"Vores skibe er bygget op af moduler og meget fleksible. Det gør dem nemme at bygge og nemme at ændre, hvilket igen gør dem meget interessante rent prismæssigt," siger han til mediet.

Det er udelukkende designet, som OMT skal sælge til det australske forsvar, mens fregatterne skal bygges i byen Adelaide. Senere på året vælger den australske flåde tre projekter ud, der får lov til at byde på ordren.

OMT hæver omsætning med 67 procent

OMT i gennembrud på container-feeder

 

Forsiden lige nu

Christian Levin har solgt sit sidste skib

Christian Levin, stifter og ejer af XO Shipping, har ifølge Vesselsvalue.com nu solgt det sidste af de to skibe, han købte omkring årsskiftet 2013-2014. Begge skibe var ejet i separate selskaber og er solgt under købsprisen.

Seneste Leverandører

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere