ShippingWatch

Saudi-Arabien vil fryse olieproduktionen uden Iran

Saudi-Arabien er klar til at fryse olieproduktion i næste måned, på trods af at Iran forventer at øge produktionen.

Der er langt fra enighed om, hvordan den nuværende oliesituation skal tackles. Saudi-Arabien er klar til at fryse olieproduktion i næste måned, på trods af at Iran forventer at øge produktionen. Det skriver Financial Times.

17. april mødes de store olieproducerende lande til et opfølgningsmøde, der omhandler forlængelsen af en midlertidig aftale om fastfrysning af produktionen på januars niveau.

I februar blev der sået tvivl om aftalens holdbarhed, efter at flere talsmænd fra Golf-regionen signalerede bekymring for, om Iran vil udnytte situationen til at øge produktionen yderligere. Den frygt afviser Saudi-Arabien nu.

"Der er en aftale imellem mange lande om en fastfrysning (af olieproduktionen, red.), hvorfor gøre den afhængig af Iran?" siger en delegeret fra Opec til Financial Times.

Prøv ShippingWatch gratis og få adgang til alle artikler i 40 dage

Iran udviser ikke interesse i at indgå i forhandlinger med de andre Opec-medlemmer og har gradvist øget sin olieproduktion, siden landets olieindustri i januar igen fik adgang til de internationale markeder.

Den midlertidige aftale, som blev indgået i februar imellem Saudi-Arabien, Rusland, Qatar og Venezuela, har bidraget til olieprisens stigning på 20 pct. i løbet af den sidste måned.

Mange olieselskaber i fare for kollaps

Nordea: Doha-aftale vil ikke ændre udbud men øge prisen

Olielande tager tilløb til fastfrysning af produktion

Forsiden lige nu

Seneste Leverandører

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere