ShippingWatch

Raketangreb får Statoil og BP til at evakuere

Efter islamistisk angreb på Statoil-anlæg i Algeriet trækker de to olieselskaber deres ansatte midlertidig ud af Sahara.

Statoil og BP trækker alle ansatte ud af sine algeriske gasfelter. Det sker efter at islamistiske terrorister i fredags angreb anlægget In Salah, som de to olieselskabers driver i et jointventure med det statsejede algeriske selskab Sonatrach. Det skriver mediet Natural Gas Africa på baggrund af en meddelelse.

Statoil-anlæg i Algeriet angrebet

Som følge af angrebet den 18. marts på In Salah Gas jointventurets Krechba-felt, iværksætter Statoil nu en midlertidig relokation ud af Algeriet af hele staben fra felterne In Salah, In Amenas og Hassi Messaoud over de kommende uger. Denne beslutning er taget ud fra forsigtighedsprincippet og i samarbejde med vores partner BP," skriver Statoil, mens BP for sin sag tilføjer, at den gør det samme.

Ingen blev dræbt under fredagens angreb. Men de islamistiske terrorgrupper, der har påstået at stå bag angrebet, ser ud til at have optrappet sine aktiviteter. Samme gruppe stod angiveligt bag såvel et angreb sydligere i Algeriet i sidste uge, samt det angreb på et turistområde i Elfenbenskysten tidligere på måneden, hvor mindst 16 mennesker mistede livet.

Det er heller ikke første gang, at Statoil og BP oplever terrorangreb på sine algeriske felter. I 2013 blev Amenas-feltet ligeledes angrebet, hvilket dengang medførte drabet på 40 ansatte.

Algieriet tæt på gas-comeback efter angreb

Statoil vender tilbage til terrorramt gasfelt

Forsiden lige nu

T.K.B. Shipping lægger OW-strid bag sig med nyt plus

Det danske tørlastrederi T.K.B. Shipping er tilbage i plus i regnskabsåret 2016/17 efter et uvant underskud sidste år, som skyldtes, at selskabet var nødsaget til at betale to gange for brændstof købt af konkursramte OW Bunker.

Seneste Leverandører

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere