ShippingWatch

Aktiv olierig får olieprisen til at dale

Der er flere aktive olierigge i USA. Og det får olieprisen til at falde for anden handelsdag i træk.

Der er flere aktive olierigge i USA. Og det får olieprisen til at falde for anden handelsdag i træk. Det var godt nok blot en rig, der blev sat i gang igen i sidste uge, men det markerer den første forøgelse af antallet aktive rigge i USA i år.

Prisen på Nordsøolien glider mandag formiddag med 1,1 pct. til 40,74 dollars per tønde. Den amerikanske WTI-olie er samtidig 1,9 pct. billigere og koster nu 38,69 dollars tønden.

"Der er en anelse korrektion efter prisen steg til over 40 dollars, fordi markedet fortsat er overforsynet, og efterspørgslen er begrænset. Men det er bedre, end det har været. Et gennemsnit på omkring 35 dollars per tønde er sandsynlig i andet kvartal," vurderer Evan Lucas, der er strateg hos IG, over for Bloomberg News.

Prøv ShippingWatch gratis og få adgang til alle artikler i 40 dage

Prisen på olie steg i sidste uge, efter at et en række olieproducerende lande er blevet enige om at mødes i Doha i april for at genoptage forhandlinger om at fastfryse produktionen. Siden har Ecuador meddelt, at landet vil foreslå en reduktion af produktionen.

Ledige olierigge kan blive investeringsobjekter

Moody's ser dystert på shipping halvandet år frem

Olielande tager tilløb til fastfrysning af produktion

 

Forsiden lige nu

Ugens tophistorier på ShippingWatch

Omflagning af Maersk-skibe før ophugning i Alang, fremgang i tørlast, oprustning i Gorrissen og søfartens forurening var blandt ugens tophistorier på ShippingWatch.

Statoils topchef dropper at gå på pension

Det bliver ikke til et tidligt otium for koncernchefen i norske Statoil. Eldar Sætre er blevet bedt om at fortsætte, også selv om han stod overfor at falde for aldersgrænse.

Nu begynder ankesagen om omfattende svindel i Monjasa

Det kostede Monjasa-stifter Jan Jacobsen en fængselsstraf på 3,5 år og Monjasa en bøde på 10 mio. kr., da de blev dømt for omfattende bedrageri sidste år i byretten. Nu begynder ankesagen ved Vestre Landsret.

Seneste Leverandører

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere