ShippingWatch

Lav oliepris pressede Erria i 2015

Resultatet holder sig lige på den rette side af bundlinjen hos konsulent- og shipmanagementvirksomheden Erria, viser regnskabet.

Shippingkonsulenthuset Erria fik de pressede fragtrater og den lave oliepris at mærke i 2015. Det kunne ses på både top- og bundlinjen, hvor selskabet opnåede markant lavere resultater end året før.

Det fremgår af årsregnskabet, som selskabet har fremlagt fredag eftermiddag.

I 2015 realiserede Erria en omsætning på 84,3 millioner kroner mod 97,9 millioner kroner året før. Selskabet landede et driftsresultat, EBITDA, på 4,6 millioner kroner, hvilket er en del under 2014-niveauet på 15,6 millioner kroner, og årets resultat endte i 0,1 millioner kroner mod et resultat på 7,9 millioner kroner året før.

Det var særligt store fald i både fragtrater og olieprisen, der skabte udfordringer for det danske rederi. I regnskabet oplyser ledelsen også, at den derfor er tilfreds med de opnåede resultater i 2015, selv om de er lavere end året før.

"Set i lyset af de store udfordringer udviklingen forårsagede, er vi i Erria tilfredse med, at vi indfriede vores forventninger, og at alle vores forretningsenheder har fastholdt en positiv driftsindtjening i 2015."

"Faktisk har vi kun i Consulting måtte acceptere en aktivitetsnedgang, mens Ship Management, Logistics og det nye område Offshore Personnel Services alle er gået frem," står der i årsregnskabet.

Prøv ShippingWatch gratis og få adgang til alle artikler i 40 dage

På trods af modgangen lykkedes det virksomheden at øge pengestrømmene med 22,3 millioner kroner til 8,1 millioner kroner. Det skete som følge af en reduktion af bindingen i arbejdskapital samt inddrivelse af tilgodehavender og leverandørgæld.

Medarbejderstaben er også blevet reduceret med 13 procent og dermed var der i slutningen af året 269 medarbejdere i Erria.

Erria venter i 2016 en omsætning i niveauet 75-85 millioner kroner og et EBITDA-resultat i niveauet 1-3 millioner kroner. Den lave oliepris og det fortsatte pres på fragtraterne kan påvirke Consulting-aktiviteterne negativt i 2016, skriver rederiet.

Errias bestyrelse foreslår, at der ikke udbetales udbytte for regnskabsåret 2015.

Erria ryger i rødt i tredje kvartal

V. Group styrker offshore med nyt opkøb

Væsentligt lavere driftsresultat i Erria

 

Forsiden lige nu

T.K.B. Shipping lægger OW-strid bag sig med nyt plus

Det danske tørlastrederi T.K.B. Shipping er tilbage i plus i regnskabsåret 2016/17 efter et uvant underskud sidste år, som skyldtes, at selskabet var nødsaget til at betale to gange for brændstof købt af konkursramte OW Bunker.

Seneste Leverandører

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere