Efter flere år med store fyringsrunder hos norske Statoil kan endnu flere medarbejdere miste deres arbejde, frygter tillidsrepræsentanter i olie-og gasselskabet. Bekymringen er, at langt flere stillinger end tidligere ventet skal outsources til udlandet. Det skriver Dagens Næringsliv.

Statoil har over 2000 ansatte inden for kommunikation, it, finans, ejendom og indkøb, hvoraf selskabet regner med at udflytte hele 1700 stillinger til et såkaldt businesscenter i et lavindkomstland. Og det får stærke reaktioner med fra Anne Gine Hestetun, der er amtsborgmester i Hordaland:

"Tallet kom frem på et møde, vi havde med tillidsrepræsentanter i Statoil. Vi reagerer på det principielle i det. Det er forretning, som Statoil bør have i Norge, uanset hvor mange stillinger, der er tale om," siger hun til Aftenposten.

Prøv ShippingWatch gratis og få adgang til alle artikler i 40 dage

Hos Statoil understreger en talsperson, at beslutningen fortsat er planlagt til andet kvartal, og at tallet om de 1700 ikke vækker genklang. På et direkte spørgsmål om, hvorvidt der stadig er tale om mellem 300-500 stillinger, er der ikke noget nyt at sige, lyder det.

Tidligere havde Statoil regnet med at skulle udflytte 500 stillinger.

Songa Offshore fyrer 200 mand  

ABG: Her er dødssejlerne i norsk offshore  

Nu har Statoils nedtur også ramt rengøringspersonalet