ShippingWatch

Maersk Oil gennemfører milliardkøb i Afrika

Maersk Oil har nu gennemført køb af fem olielicenser på det afrikanske kontinent. Det oplyser selskabet i en pressemeddelelse tirsdag morgen.

Maersk Oil har gennemført købet af fem olielicenser på det afrikanske kontinent, oplyser selskabet i en pressemeddelelse tirsdag morgen.

Det drejer sig om tre licenser i Kenya og to i Etiopien.

Maersk Oil meddelte i november sidste år, at selskabet havde købt i alt fem landbaserede olielicenser fra Africa Oil Corporation i de to østafrikanske lande. En aftale, som i første omgang kostede Maersk Oil 365 millioner dollars (2,4 milliarder kr.) i forudbetaling, mens selskabet i den forbindelse understregede, at man var klar til at betale yderligere 480 millioner dollars (3,1 milliarder kr.) i efterfølgende betalinger for tre olieefterforskningsfelter i Kenya og Ethiopien. Restbetalingen drejer sig om Lokichar Projektet og afhænger af, hvor store ressourcer der findes og om man overholder aftaler om, hvornår den første olie kan udvindes, lød det.

Prøv ShippingWatch gratis og få adgang til alle artikler i 40 dage

Af pressemeddelelsen tirsdag fremgår det, at Maersk Oil har købt halvdelen af Africa Oils aktier i blokkene 10BB, 13T og 10BA i Kenya, og det danske selskab sidder derfor på 25 procent af blokkene efter transaktionen, mens Africa Oil ligeledes har 25 pct., og Tullow Oil sidder på de sidste 50 pct. af blokkene.

I Etiopien har Maersk Oil købt 25 procent af blokken Rift Basin og 15 procent af South Omo. I forbindelse med aftalen i november sidste år sagde CEO Jakob Thomasen til ShippingWatch:

"Vi har hele tiden været interesseret i Afrika. Ud over Nordsøen leder vi efter områder med lave produktionsomkostninger og med potentiale. Og vi mener helt sikkert, der er potentiale her, uden at jeg kan sætte antal tønder på den forventede produktion. Vi har flere investeringer under overvejelse, både i de lande vi er til stede og i nye områder. Det næste, vi kigger meget aktivt på, er inden for vores eksisterende lande."

Maersk Oil får godkendt tre oliefelter i Kenya

Maersk Oil får godkendt produktionsboost i Irak

Jakob Thomasen: Vi fik Afrika-felter til en god pris

Forsiden lige nu

T.K.B. Shipping lægger OW-strid bag sig med nyt plus

Det danske tørlastrederi T.K.B. Shipping er tilbage i plus i regnskabsåret 2016/17 efter et uvant underskud sidste år, som skyldtes, at selskabet var nødsaget til at betale to gange for brændstof købt af konkursramte OW Bunker.

Seneste Leverandører

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere