ShippingWatch

Energiagentur forventer lav oliepris frem til 2017

Prisen på olie vil ikke rykke sig meget fra de nuværende niveauer før 2017. Og selv der vil genrejsningen ske i et roligt tempo.

Olieprisen vil ikke rykke sig meget fra de nuværende niveauer før 2017. Og selv der vil genrejsningen ske i et roligt tempo. Sådan lyder det fra det internationale energiagentur, IEA .

"Vi må sige, at markedssituationen gør, at prisen på olie ikke vil stige hurtigt i den umiddelbare fremtid - med mindre der sker en stor geopolitisk begivenhed," skriver IEA i en rapport, der ser fem år frem.

Af rapporten fremgår det, at man først i 2017 vil se et udbud og en efterspørgsel på olien, der ligger på linje, men de enorme akkumulerede lagre vil virke som en dæmper på tempoet i et opsving i oliepriserne.

Energiagenturet forudser, at 4,1 millioner tønder om dagen vil blive føjet til den globale olieforsyning mellem 2015 og 2021. Og det er en vækst, der er er i skarp kontrast til udviklingen i perioden 2009-2015, hvor tallet har været 11 mio. tønder om dagen. Faldet i væksten kommer som en reaktion på den aktuelle overflod, der presser priserne.

Prøv ShippingWatch gratis og få adgang til alle artikler i 40 dage

Investeringerne i den globale olieefterforskning, produktion samt anlægsinvesteringer forventes at falde 17 procent i år, efter et drop på 24 procent i 2015. Og ifølge rapporten er to år i træk med fald i investeringerne ikke sket siden 1986.

"Det er let for forbrugerne at blive lullet ind i selvtilfredshed ved de rigelig lagre og de lave priser vi har i dag. Men forbrugerne bør se skriften på væggen: de historiske nedskæringer i investeringer som vi ser, hæver oddsene for en ubehagelig overraskelse i en ikke alt for fjern fremtid," siger IEA's administrerende direktør Fatih Birol i rapporten.

Forsikringsselskab åbner for dækning i Iran

Olieprisen vipper på kanten – alle kigger nervøst på Iran

Bank: Olieprisfald kan give større finansielle rystelser

Forsiden lige nu

Seneste Leverandører

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere