ShippingWatch

Opec indkalder til drøftelser af olieprisens kollaps

Sammenslutningen af olieproducerende landes, Opecs, generalsekretær opfordrer verdens største olieproducenter til at drøfte efterkrigstidens største kollaps i olieprisen.

Opecs generalsekretær opfordrer verdens største olieproducenter til at drøfte efterkrigstidens største kollaps i olieprisen.

Det skriver Bloomberg News og Financial Times.

Opec-generalsekretær, Abdalla El-Badri, påpeger, at den fremtidig produktion af den klæbrige råvare vil være truet, medmindre lande både i og uden for kartellets samarbejdede holder inde med at producere i den overflod, der har banket oliepriserne ned med mere end 70 pct. inden for de seneste 18 måneder.

Samtidig understregede han, at Opec ikke vil stå for en reduktion af produktionen på egen hånd.

Prisen på råolie er gledet til det laveste niveau i mere end 12 år i denne måned, idet udbuddet har oversvømmet efterspørgslen. Opec selv har hævet loftet for produktionen i december. Samtidig pumper Rusland rekordhøje niveauer af det sorte guld ud på verdensmarkedet, mens amerikanske skiferfelter har vist sig mere modstandsdygtig end forventet.

Prøv ShippingWatch gratis og få adgang til alle artikler i 40 dage

"Det er afgørende, at alle større producenter sætter sig sammen for at komme frem til en løsning," advarer Abdalla El-Badri ifølge Bloomberg News.

Opecs generalsekretær påpeger dog samtidig, at der er tegn på, at udbud og efterspørgsel vil begynde at vende tilbage til et mere balanceret niveau inden for indeværende år med henvisning til en forventet stigning i den globale efterspørgsel på omkring 1,3 millioner tønder om dagen og en nedgang forsyningen fra ikke-Opec-lande på omkring 660.000 om dagen.

Prisen på en tønde af den europæiske referenceolie, Brent, falder mandag middag med 1,9 pct. til 31,58 dollars.

Så olieprisen bunden i sidste uge?

IEA advarer om tikkende bombe under olieprisen

Wood Mackenzie: Olieinvesteringer for 380 mia dollars sløjfet

Forsiden lige nu

Der flyder flere containere igennem Rotterdam Havn

Rotterdam Havn har set en stigning på 10 pct. i mængden af containere i årets første ni måneder. Til gengæld falder volumen af olie og kul, hvilket skyldes den grønne omstilling, fortæller havnens CEO.

DOF Subsea finder ny COO

Offshorerederiet DOF Subsea har fundet sin nye COO, der skal stå for rederiets driftsstrategi og den daglige operation, oplyser det norske rederi.

Seneste Leverandører

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere