ShippingWatch

Rio Tinto skærer i jernmalm i 2016

Det australske mineselskab Rio Tinto vil skære toppen af en øget produktion af jernmalm i 2016 på grund af lavere priser og overudbud i markedet. Jernmalm steg 11 pct. i 2015.

Jernmalmsmine fra konkurrent BHP Billiton.

Australske Rio Tinto vil skære toppen af en øget produktion i 2016 af jernmalm på grund af lavere priser og overudbud i markedet.

Produktionen vil stige med 7 pct. i år til 350 mio. tons, og det er mindre end i 2015, hvor produktionen steg med 11 pct., oplyser mineselskabet tirsdag morgen, skriver Bloomberg News.

Verdens største mineselskab BHP Billiton, som kommer med friske produktionstal onsdag, venter en produktionsstigning på 6 pct. i koncernens australske miner fra juli sidste år til juli i år mod 13 pct. i perioden året før.

Prøv ShippingWatch gratis og få adgang til alle artikler i 40 dage

"Når der er væksten i produktionen i et marked, der er præget af overflod, mindskes, er det en god nyhed," siger David Lennox, råvareanalytiker hos Fat Prophets, til Bloomberg,

"Men den højere produktion vil fortsat presse priserne på jernmalm," siger han.

Prisen på jernmalm er faldet med mere end 75 pct. siden toppen i 2011.

Aktiekursen i Rio Tinto faldt mandag med 0,7 pct. til 1632,50 britiske pence.

Indiens import af kul i voldsomt dyk

BHP i største nedskrivning nogensinde

Pressede mineselskaber må spænde bæltet ind igen

Forsiden lige nu

Norge takker nej til invitation fra Opec

Opec har inviteret en lang række af olieproducerende lande til at deltage i sammenslutningens møde i Wien, hvor en forlængelse af produktionsloftet står øverst på dagsordnen. Norge har takket nej til at være med.

Seneste Leverandører

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere