ShippingWatch

HSH Nordbanks shipping-udsalg i kritisk marked

Tyske HSH Nordbank skal sælge dårlige lån for flere milliarder i en tid, hvor de kinesiske markeder skaber endnu mere turbulens for shipping. CFO frygter dog ikke for de kommende salg, skriver Bloomberg.

2016 har ikke lettet presset på de fleste shippingsegmenter, hvor turbulente forhold på de kinesiske markeder øger presset for de fleste. Alligevel frygter den tyske shippingbank HSH Nordbank ikke, at markederne vil ødelægge bankens forsøg på at sælge dårlige lån i shipping og ejendom for to milliarder euro, som er en del af bankens aftale med EU.

Det understregede Stefan Ermisch, der er CFO for HSH Nordbank, i et interview i denne uge, skriver Bloomberg.

"Efterspørgslen efter afkast har aldrig været større," sagde han og understregede, at det derfor ikke ville blive et problem for banken at sælge dele af lånene, herunder shipping og ejendom.

HSH skærer i nye shipping-aktiviteter

EU-Kommissionen godkendte i oktober en redningsplan for HSH Nordbank, der ved aftalen fik lov til at overdrage dårlige lån for 6,2 milliarder euro til sine ejere, delstaterne Hamborg og Schleswig-Holstein. Først når aftalen med EU bliver juridisk bindende vil banken kunne løfte sløret for flere detaljer for blandt andet den fremtidige involvering i shippingindustrien. Det bliver formentlig i andet kvartal i år.

Prøv ShippingWatch gratis og få adgang til alle artikler i 40 dage

Dårlige udsigter for container og tørlastmarkederne, som ifølge Bloomberg tæller størstedelen af bankens udlån i shipping på 21 milliarder euro, fik HSH Nordbank til at sætte et "betydeligt beløb til side i fjerde kvartal".

NordLB må nedskrive shippinglån frem til 2018

HSH Nordbank får grønt lys til kostbar redningsplan

Shippinglån stadig stor byrde for HSH Nordbank

Forsiden lige nu

Maersk-skibe sejlede under sortlistede flag på sidste rejse

Fire skibe fra Maersk Line sejlede under sortlistede flag, da de var på vej til ophugning på stranden i indiske Alang. Omflagningen skete efter, at koncernen havde solgt skibene til såkaldte cash-buyers. Søfolk risikerer at betale prisen, siger ngo og fagforening.

Wilhelmsen går mod strømmen med Norsea-opkøb

Den norske koncern Wilhelmsen har købt majoriteten i Norsea Group på et tidspunkt, hvor flere selskaber løber i den modsatte retning. Der er bedre tider på vej, vurderer Wilhelmsen over for ShippingWatch.

Esvagt indførte omstridt højdekrav i 2015

Esvagt har i flere år haft et højdekrav til sine skibsassistenter. Kravet bliver mistænkt for at forskelsbehandle kvindelige jobansøgere. I dag har Esvagt 11 kvindelige søfolk ansat. Rederiet vil dog ikke svare på, om de og deres mandelige kollegaer alle er over 170 cm.

Seneste Leverandører

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere