2016 har ikke lettet presset på de fleste shippingsegmenter, hvor turbulente forhold på de kinesiske markeder øger presset for de fleste. Alligevel frygter den tyske shippingbank HSH Nordbank ikke, at markederne vil ødelægge bankens forsøg på at sælge dårlige lån i shipping og ejendom for to milliarder euro, som er en del af bankens aftale med EU.

Det understregede Stefan Ermisch, der er CFO for HSH Nordbank, i et interview i denne uge, skriver Bloomberg.

"Efterspørgslen efter afkast har aldrig været større," sagde han og understregede, at det derfor ikke ville blive et problem for banken at sælge dele af lånene, herunder shipping og ejendom.

HSH skærer i nye shipping-aktiviteter  

EU-Kommissionen godkendte i oktober en redningsplan for HSH Nordbank, der ved aftalen fik lov til at overdrage dårlige lån for 6,2 milliarder euro til sine ejere, delstaterne Hamborg og Schleswig-Holstein. Først når aftalen med EU bliver juridisk bindende vil banken kunne løfte sløret for flere detaljer for blandt andet den fremtidige involvering i shippingindustrien. Det bliver formentlig i andet kvartal i år.

Prøv ShippingWatch gratis og få adgang til alle artikler i 40 dage

Dårlige udsigter for container og tørlastmarkederne, som ifølge Bloomberg tæller størstedelen af bankens udlån i shipping på 21 milliarder euro, fik HSH Nordbank til at sætte et "betydeligt beløb til side i fjerde kvartal".

NordLB må nedskrive shippinglån frem til 2018  

HSH Nordbank får grønt lys til kostbar redningsplan  

Shippinglån stadig stor byrde for HSH Nordbank