Med et overvældende flertal har aktionærer i amerikanske UTI Worldwide på en ekstraordinær generalforsamling godkendt danske DSV's opkøb af selskabet. Det fortæller DSV i en meddelelse fra sent torsdag. Og nu er der ikke mange skridt tilbage, før opkøbet kan gå endeligt igennem.

Det nye DSV
  • DSV-opkøb løfter selskabets omsætning til 75 mia. kr.
  • Omkring 44.000 medarbejdere i 84 lande med 848 kontorer og 339 logistikfaciliteter.
  • 61 pct. af omsætningen hentes i Europa, Mellemøsten og Nordafrika. 17 pct. i Nord- og Sydamerika, 16 pct. i Asien og Stillehavsområdet og 6 pct. syd for Sahara i Afrika.

Kilde: DSV og UTI

"Gennemførelsen af transaktionen er betinget af godkendelse fra de sydafrikanske myndigheder samt andre sædvanlige betingelser for transaktionens gennemførelse," skriver DSV i meddelelsen.

UTI Worldwide har en del forretninger i Sydafrika, og derfor er handlen betinget af de sydafrikanske myndigheders blåstempling. De europæiske konkurrencemyndigheder har allerede vendt tommelfingeren opad for transaktionen.

I oktober sidste år kunne den danske transport- og logistikkoncern annoncere købet af amerikanske UTI Worldwide, der har en omsætning på 3,9 milliarder dollars og 21.000 ansatte i 58 lande. Allerede i december 2014 var de to selskaber i dialog, men dengang mundede forhandlingerne ikke ud i en handel. Siden faldt UTI Worldwides aktiekurs markant efter en periode, hvor selskabet har haft massive udfordringer med at tjene penge.

Prøv ShippingWatch gratis og få adgang til alle artikler i 40 dage

Efter aftalen truede en rebelsk aktionær i UTI med stemme imod handlen, men ændrede efter kort tid mening. Jens Bjørn Andersen, CEO for DSV, tog da også aktionærens protester med ro.

"Det er klart, at der er mange forskellige ejere af UTI og mange forskellige meninger om vores bud. Det havde vi forventet," sagde han til ShippingWatch, inden at kapitalfonden ændrede mening.

Den endelige overtagelse af UTI Worldwide ventes fortsat at finde sted i løbet af første kvartal 2016, fortæller DSV.

DSV betaler omkring 9 milliarder kroner for den amerikanske koncern.

Nykredit: DSV sprænger rammerne for det mulige  

DSV-topchef tager genstridig UTI-aktionær med ro  

Sådan vil Jens Bjørn Andersen skabe overskud i UTI  

DSV køber UTI Worldwide for 9 milliarder kroner