ShippingWatch

Endnu en Sverdrup-kontrakt ryger til norske Aibel

Den norske leverandør Aibel har vundet endnu en ordre på det store oliefelt Johan Sverdrup. I forvejen har selskabet fået en ordre på mere end otte milliarder norske kroner.

Endnu en ordre til Johan Sverdrup er landet hos den norske leverandør Aibel, oplyser Statoil i en meddelelse. På vegne af partnerne bag det store oliefelt har Statoil givet selskabet ordren på at opføre en konverteringsstation på Haugsneset, som skal levere strøm til feltet fra land.

Det indebærer blandt andet to kabler på 300 kV fra Kårstrø til Haugsneset for begge faser af udbygningen af feltet samt udbygningen af området til konverteringsenheder, som bliver leveret af ABB Norge, fremgår det.

Ordren er på i alt 600 millioner norske kroner og kommer oven i den anden ordre, som Aibel vandt i februar i år på otte milliarder norske kroner. Her skal Aibel skal stå for konstruktionen af dækket af den kommende boreplatform til feltet.

Prøv ShippingWatch gratis og få adgang til alle artikler i 40 dage

Johan Sverdrup-feltet er ifølge analysehuset WoodMackenzie den største investering i Nordsøen i mange år, og der er allerede blevet givet kontrakter for 40 milliarder norske kroner. Samtidig er feltet blevet udråbt som en af redningsplankerne for olieindustrien, der med den lave oliepris har sat gennemgribende ændringer i gang i forhold til investeringer, mens leverandørkæden er blevet hårdt ramt af manglende efterspørgsel fra netop olieselskaberne.

Kværner får ny milliardkontrakt på Sverdrup

Statoil skærer milliarder af Johan Sverdrup budget

Forsvindende lille chance for nyt kæmpefund i Nordsøen

 

Forsiden lige nu

Her er ugens bedste historier fra ShippingWatch

Monjasa-retssagen rullede videre, mens tre store danske rederier aflagde regnskab, Torm annoncerede ansøgning om børsnotering i New York, og regeringen kom med vækstpakke i løbet af ugen. Alt sammen noget, der blev til overskrifter på ShippingWatch.

Seneste Leverandører

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere