ShippingWatch

Nye priser for Panama Kanalen på vej

Myndighederne for Panama Kanalen vil inden årets udgang præsentere nye priser som følge af den udvidede kanal fra 2016, skriver Bloomberg. Det skal være konkurrencedygtigt, understeger administrator Quijano.

En ny prisstruktur for at sejle gennem Panama-kanalen vil inden for den næste måned blive præsenteret af kanalmyndighederne Panama Canal Authority. De nye priser vil træde i kraft, når den udvidede kanal åbner i første kvartal 2016, oplyser administrator Jorge Quijano ifølge Bloomberg.

Den nye prisstruktur vil være afgørende for, hvorvidt flydende naturgas (LNG), der afskibes fra den mexicanske golf til Asien, vil være konkurrencedygtigt sammenlignet med andre globale leverandører, understreger en direktør fra et selskab, som planlægger at købe LNG fra regionen, når de store LNG-skibe kan gå igennem kanalen.

Prøv ShippingWatchs nyhedsbrev to gange dagligt i 40 dage gratis

Og der vil ikke komme overraskelser, understreger Jorge Quijano ifølge Bloomberg. Han vil dog ikke afsløre nogle detaljer.

"Vores priser skal være konkurrencedygtige. Vi er ikke alene i verden, så vi bliver nødt til at se på, hvilken værdi transitten gennem Panama-kanalen har, og vi bliver ved en konkurrencedygtig pris."

I september pegede SeaIntel på, at Panama Kanalen bliver nødt til at indføre en ny prisstruktur for at bevare positionen som den vigtigste færdselsåre for containerskibe mellem Asien og USA's østkyst. Det er enten en ny model eller at sænke priserne for gennemsejling.

Arbejdet med Nicaragua Kanalen begynder om en måned

Drewry: Handel gennem Suez-kanalen accelererer

Panama Kanalen åbner for større skibe i 2016

Forsiden lige nu

Ugens tophistorier på ShippingWatch

Omflagning af Maersk-skibe før ophugning i Alang, fremgang i tørlast, oprustning i Gorrissen og søfartens forurening var blandt ugens tophistorier på ShippingWatch.

Statoils topchef dropper at gå på pension

Det bliver ikke til et tidligt otium for koncernchefen i norske Statoil. Eldar Sætre er blevet bedt om at fortsætte, også selv om han stod overfor at falde for aldersgrænse.

Nu begynder ankesagen om omfattende svindel i Monjasa

Det kostede Monjasa-stifter Jan Jacobsen en fængselsstraf på 3,5 år og Monjasa en bøde på 10 mio. kr., da de blev dømt for omfattende bedrageri sidste år i byretten. Nu begynder ankesagen ved Vestre Landsret.

Seneste Leverandører

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere