En ny prisstruktur for at sejle gennem Panama-kanalen vil inden for den næste måned blive præsenteret af kanalmyndighederne Panama Canal Authority. De nye priser vil træde i kraft, når den udvidede kanal åbner i første kvartal 2016, oplyser administrator Jorge Quijano ifølge Bloomberg.

Den nye prisstruktur vil være afgørende for, hvorvidt flydende naturgas (LNG), der afskibes fra den mexicanske golf til Asien, vil være konkurrencedygtigt sammenlignet med andre globale leverandører, understreger en direktør fra et selskab, som planlægger at købe LNG fra regionen, når de store LNG-skibe kan gå igennem kanalen.

Prøv ShippingWatchs nyhedsbrev to gange dagligt i 40 dage gratis

Og der vil ikke komme overraskelser, understreger Jorge Quijano ifølge Bloomberg. Han vil dog ikke afsløre nogle detaljer.

"Vores priser skal være konkurrencedygtige. Vi er ikke alene i verden, så vi bliver nødt til at se på, hvilken værdi transitten gennem Panama-kanalen har, og vi bliver ved en konkurrencedygtig pris."

I september pegede SeaIntel på, at Panama Kanalen bliver nødt til at indføre en ny prisstruktur for at bevare positionen som den vigtigste færdselsåre for containerskibe mellem Asien og USA's østkyst. Det er enten en ny model eller at sænke priserne for gennemsejling.

Arbejdet med Nicaragua Kanalen begynder om en måned  

Drewry: Handel gennem Suez-kanalen accelererer  

Panama Kanalen åbner for større skibe i 2016