ShippingWatch

MAN leverer verdens største motor til nyt gigaskib

Verdens største containerskib på 19.000 teu fra kinesiske CSCL er udstyret med en motor fra MAN Diesel & Turbo. Verdens største motor lavet nogensinde til et containerskib.

Verdens største containerskib fra kinesiske CSCL kom onsdag på søen, og det, der skal drive det 19.000 teu (tyvefodscontainer, red.) gigantiske skib frem, er en motor fra MAN Diesel & Turbo. Verdens største nogensinde.

Motoren er en såkaldt "low speed MAN B&W 12S90ME-C Mark 9.2 type", skriver MAN Diesel & Turbo i en pressemeddelelse.

Giga-skibet med kæmpemotoren er blevet bygget af Hyundai Heavy Industries - HHI - i Korea og er det første af fem kæmpeskibe. Motorerne forventes at kunne spare 20 pct. brændstof målt pr. teu i forhold til skibe med størrelsen 10.000 teu.

Prøv ShippingWatchs nyhedsbrev to gange dagligt i 40 dage gratis

Det er ikke første gang, at MAN Diesel & Turbo arbejder sammen om store containerskibe. Før 19.000 teu-skibene, har motorproducenten også leveret motorer til en serie af skibe på 10.000 teu for CSCL.

CSCL er blandt verdens top-10 containerredere og har købt kæmpeskibene for at kunne stå stærkere i konkurrencen med Maersk Line, CMA CGM med flere på Asien-Europa. Årligt sender rederiet 8 mio. teu gods rundt på verdenshavene på mere end 80 handelsruter.

Verdens største containerskib i søen

Lloyd's Register: Skibe på 24.000 teu er på vej

Alphaliner: Containerrater styrer mod nyt lavpunkt

Forsiden lige nu

Topchef for vindrederi stopper

Lars Blicher meddeler på det sociale medie Linkedin, at han har fratrådt sin stilling som CEO og director for Swire Blue Ocean. "Jeg har stadig ikke besluttet, hvor jeg skal hen herfra," skriver han.

Seneste Leverandører

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere