ShippingWatch

Exxons milliardinvestering i renere brændstoffer begynder næste år

I løbet af første halvår 2018 vil ExxonMobil være klar til at sætte fart under produktionen af renere brændstoffer, bl.a. til shipping, hvor spørgsmålet om, hvorvidt der vil være nok, fylder i branchen, skriver Reuters.

En milliardopgradering af ExxonMobils raffinaderi i Antwerpen er ved at være på plads, og i første halvår af 2018 vil raffinaderiet være fuldt operationelt og klar til at sende nye, renere brændstoffer på markedet.

Herunder til shippingindustrien, der om to år skal leve op til nye krav og ikke må sejle med brændstoffer med mere end 0,5 pct. svovl, medmindre andet udstyr ombord på skibet kan rense ned til den grænse. Det skriver Reuters.

I 2014 annoncerede olieselskabet en investering på en mia. dollars, som skulle gøre raffinaderiet med en kapacitet på 320.000 tønder om dagen i stand til at omdanne brændstof med højt svovlindhold til forskellige typer diesel.

Ifølge en talskvinde planlægger Exxon at færdiggøre konstruktionen tidligt i det nye år, men det kan dog tage flere måneder at få produktionen op at køre, understregede hun.

Analysehuset FGE har estimeret, at de nye globale svovlkrav kan skifte 700.000 tønder olie om dagen fra fuelolie til destillater, mens det internationale energiagentur (IEA) har sat det til to mio. tønder om dagen.

Europæiske raffinaderier melder klar til svovlkrav

ExxonMobil: Skibsredere i tvivl om svovlkrav

Neste Oil klar med nyt lavsvovlsbunker fra 2017

Forsiden lige nu

Norsk rederchef bliver søfartsrådgiver i FN

Sturla Henriksen, afgående direktør for Norges Rederiforbund, får nyt job i FN fra årsskiftet. Her skal han være med til at styrke samarbejdet mellem erhvervslivet og myndighederne.

Tilsyn efterforsker dødsulykke på Maersk-rig

De norske myndigheder har åbnet en officiel undersøgelser af dødsulykken på Maersk Interceptor. En person omkom i sidste uge under ulykken på riggen, som er ejet af Maersk Drilling.

Seneste Leverandører

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere