ShippingWatch

Rolls-Royce i dialog om frasalg af del af marineselskab

Motorproducenten og storleverandør til shippingindustrien Rolls-Royce vil frasælge en mindre del af sin marineforretning i Norge. Det drejer sig om produktionen af styremaskiner.

Rolls-Royce vil af med en bid af sin marineforretning og er nu i dialog med potentielle købere, skriver det norske medie Sysla.

Mediet fortæller tirsdag, at Rolls-Royce forsøger at sælge en mindre del af sin marineforretning i Norge, hvor leverandøren producerer styremaskiner til skibe på en fabrik i byen Brattvåg.

Ifølge Sysla vurderer koncernen lige nu tilbud fra interesserede købere, inden salget skal godkendes af tillidsfolkene.

Rolls-Royce Marine AS beskæftiger omkring 2.300 mennesker i Norge. Cirka 100 medarbejdere vil blive berørt, hvis det lykkedes at sælge styremaskine-forretning.

En styremaskine bliver brugt til at kontrollere bevægelser på et skibs ror. Rolls-Royce understreger, at alle nuværende kunder vil få deres levering som aftalt.

Her sejler Maersks' første fjernstyrede skib

Rolls Royce og Google Cloud i samarbejde om førerløse skibe

Rolls-Royce må pumpe flere milliarder i sin norske forretning

Forsiden lige nu

Norsk rederchef bliver søfartsrådgiver i FN

Sturla Henriksen, afgående direktør for Norges Rederiforbund, får nyt job i FN fra årsskiftet. Her skal han være med til at styrke samarbejdet mellem erhvervslivet og myndighederne.

Tilsyn efterforsker dødsulykke på Maersk-rig

De norske myndigheder har åbnet en officiel undersøgelser af dødsulykken på Maersk Interceptor. En person omkom i sidste uge under ulykken på riggen, som er ejet af Maersk Drilling.

Seneste Leverandører

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere