ShippingWatch

Dansk olierigmand betaler dyrt for at redde livsværk

Offshoreleverandøren Welltec har denne uge sat gang i en refinansering af sin milliardgæld, og det kommer til at koste dyrt, og stifter Jørgen Hallundbæk risikerer at få udvandet sin aktiepost, skriver Finans.

Jørgen Hallundbæk fik idéen til Welltec på DTU og stiftede selskabet i 1994. Allerede i 2000 nåede omsætningen 51 mio. kr.

Olieindustriens nedtur har skabt udfordringer for borerobotselskabet Welltec, der på to år har fået halveret både omsætning og værdi. Selskabet meddelte tirsdag, at man som et led i refinanseringen af sin milliard gæld, har solgt obligationer for 2 mia. kr. til en rente, som er markant højere, end hvad andre selskaber betaler. Samtidig risikerer selskabets stifter, Jørgen Hallundbæk, at måtte afgive sin aktiemajoritet. Det skriver erhvervsmediet Finans.

Welltec kommer til at betale 9,5 pct. i rente på de nye obligationer, og mens det gennemsnitlige afkast på tilsvarende højrisiko-obligationer – også kaldet junk bonds – ifølge Finans’ oplysninger ligger på 2,5 pct.

Ifølge det nye obligationsprospekte står to af aktionærerne, Exor og 7 Industries til at købe PFA Pension ud. Samtidig får de to ret til at tegne nye aktier og øge deres ejerandel til 46 pct., hvilket samtidig betyder at stifter Jørgen Hallundbæk, der tidligere har haft aktiemajoriteten, risikerer at blive udvandet til 47 pct. Resten af aktierne ejes af medarbejderne. Alligevel mener kreditbureauet Moody’s, at Welltec er bedre positioneret end konkurrenterne.

"Vi har set, at mange af de selskaber, der ikke har været i stand til at refinansiere deres obligationer, har været nødt til at restrukturere. Welltecs evne til at rejse det beløb er et tegn på, at markedet alt i alt kigger positivt på Welltec set i forhold til nogle af de andre selskaber," siger Hubert Allemani, vicedirektør og ansvarlig for Welltec-analyserne hos Moody's .

Welltec risikerer at få endnu en lussing af ratingbureauer

Welltec vil hente over 2 mia kroner på obligationer

De sløje tider fortsætter for Welltec

Forsiden lige nu

T.K.B. Shipping lægger OW-strid bag sig med nyt plus

Det danske tørlastrederi T.K.B. Shipping er tilbage i plus i regnskabsåret 2016/17 efter et uvant underskud sidste år, som skyldtes, at selskabet var nødsaget til at betale to gange for brændstof købt af konkursramte OW Bunker.

Seneste Leverandører

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere