ShippingWatch

Statoil begynder som de første at fjernstyre norsk olieboring

Statoil har taget hul på en ny epoke i olieselskabet med åbningen af et kontrolrum i Bergen, hvorfra den første ubemandede platform på norsk sokkel skal styres. En milepæl for selskabet, lyder det.

Statoils nye kontrolcenter ved Bergen.

Norske Statoil kunne torsdag åbne et kontrolcenter ved Bergen, som fremover skal fjernstyre platformen Valemon på det selvsamme felt, der startede produktion i 2015.

Fra årsskiftet skal platformen fungere uden bemanding og vil altså blive styret fra land og kontrolrummet i Sandsli ved Bergen.

Det er den første platform hos Statoil og på den norske sokkel, som skal styres fra land, selvom olieselskabet har haft overvågning og kontrol fra land i lang tid.

"Men fjernstyringen af Valemon markerer et vigtigt skridt frem på vores digitale rejse," siger Gunnar Nakken, chef for operationer i den vestlige klynge for Statoil, i en meddelelse.

Valemon er designet til netop at kunne fjernstyres fra land, men bliver ikke den sidste. Statoil vil overveje løsningen for andre små og mellemstore platforme i fremtiden, og det vil blive en central del af forretningen i fremtiden.

"Det meste af vores produktion vil stadig i stor stil foregå med bemandede platforme som platforme på Aasta Hansteen og Johan Sverdrup, men for mindre platforme og felter vil det helt sikkert blive overvejet. Først skal vi have erfaringer fra Valemon," siger Nakken i en meddelelse.

Rolls-Royce: Her kommer de ubemandede skibe i drift

Verdens første ubemandede offshoreskib i drift fra 2018

Autonome skibe udvikler sig hurtigere end ventet

Forsiden lige nu

Advokathus må træde ud af OW-sagen

Advokathuset Bruun & Hjejle udtræder af sagen mod den tidligere daglige ledelse i OW Bunker pga. inhabilitet ifølge dagbladet Børsen. ATP bekræfter oplysningerne over for ShippingWatch.

Lavaretus i vildrede efter masseflugt af medarbejdere

Det landede som en bombe hos stifterne af Lavaretus, at hele Københavner-kontoret har sagt op for at starte hos konkurrenten. Ifølge ShippingWatchs kilder er vildreden så stor, at der ikke kommer en hurtig afklaring på fremtiden. Maersk forholder sig roligt som kunde.

Seneste Leverandører

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere