ShippingWatch

Medie: Norske leverandører tror, at bunden er nået

Selvom både omsætningen og indtjeningen er faldet støt for de norske maritime leverandører i de seneste tre år, tror størstedelen nu, at det ikke kan blive værre. Det skriver Sysla.

Analysehuset Menon har taget temperaturen på en norske branche for leverandører til shippingbranchen. Og på mange punkter er det ikke opmuntrende læsning.

For det første faldt driftsindtægterne med 16 pct. fra 2015 til 2016. Samtidig faldt bemandingen med 2.700 personer til 18.000 i branchen, skriver Sysla. Og Menon vurderer, at tallet for udviklingen fra 2016 til 2017 vil vise et fald i driftsindtægterne på 10 pct.

Alligevel er leverandørerne optimister. De tror nemlig, at det ikke kan blive værre.

Seks ud af ti af de adspurgte virksomheder i undersøgelsen tror, at de vil øge deres indtægter næste år, mens det på samme tid sidste år, var 20 pct. af virksomhederne, der frygtede en nedgang i driftsindtægterne.

Menon forventer, at væksten for de maritime leverandører vil være båret af aktiviteten i segmenterne fiskeri, opdræt, krydstogt og færger.

Analytiker: Oliemarkedet er det mest solide siden før kollaps

Den dag Wärtsiläs milliardmarked gik op i røg

Kvaerner har brug for nye kontrakter for at undgå fyringer

Forsiden lige nu

Topchef har forvandlet ny og aggressiv spiller i søforsikring

Forsikringshuset Neon, som har hentet flere medarbejdere i Lavaretus til et nyt dansk kontor, kæmpede for overlevelse for få år siden. En strategisk overhaling betyder, at man nu indleder en offensiv på markedet for søforsikring med kontorer i København og Genova.

Seneste Leverandører

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere