ShippingWatch

To investorer melder sig på banen med ny løsning for Seadrill

To investorgrupper er interesserede i at komme med en bedre løsning til at refinansiere John Fredriksens rigselskab Seadrill, skriver Dagens Næringsliv.

En alternativ løsning for redningsplanen af norske Seadrill kan komme på bordet inden længe. I hvert fald har to grupperinger af obligationsejere i borerigselskabet signaleret, at de har interesse i at komme med en anden redning, skriver Dagens Næringsliv.

Den norske avis har fået aktindsigt i retsdokumenter fra retten i Houston, hvor Seadrill d. 12. september søgte om konkursbeskyttelse. I tre måneder herefter kan andre interessenter komme med løsninger for selskabet, og det har to grupperinger altså signaleret, at man er villig til.

Hvad de præcis har i tankerne, fremgår ifølge Dagens Næringsliv ikke. Men de har lagt såkaldt ikke-bindende forslag på bordet, viser dokumenterne.

Den oprindelige plan for Seadrill går efter at få tilført ny kapital på 1,1 mia. dollars gennem bl.a. egenkapital og lån.

Planen har fået støtte af 97 pct. af långiverne, men kun 40 pct. af obligationsejerne. Seadrill har brugt enorme summer på rådgivning og på at få selskabet ud af klemmen. Siden da er andre kommet til, og ifølge centrale kilder har arbejdet med restruktureringen kostet 1,3 mia. norske kr., skriver den norske avis.

For blot en måned siden tydede det ikke på, at en alternativ løsning kunne komme i spil for Seadrill. Ifølge Finansavisen skulle over 100 potentielle investorer være blevet kontaktet, men ingen har været interesseret.

Medie: Ingen vil købe Fredriksens Seadrill

Konkursbeskyttelse koster Seadrill et milliardbeløb til advokater

Norske skatteydere kan hænge på Seadrill-gæld

Forsiden lige nu

Advokathus må træde ud af OW-sagen

Advokathuset Bruun & Hjejle udtræder af sagen mod den tidligere daglige ledelse i OW Bunker pga. inhabilitet ifølge dagbladet Børsen. ATP bekræfter oplysningerne over for ShippingWatch.

Lavaretus i vildrede efter masseflugt af medarbejdere

Det landede som en bombe hos stifterne af Lavaretus, at hele Københavner-kontoret har sagt op for at starte hos konkurrenten. Ifølge ShippingWatchs kilder er vildreden så stor, at der ikke kommer en hurtig afklaring på fremtiden. Maersk forholder sig roligt som kunde.

Seneste Leverandører

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere