ShippingWatch

DNB færdige med at skære på udlån til shipping og olie

Udlånene til blandt andet shipping, olie og gas skal ikke længere reduceres hos den norske storbank DNB, lyder det fra koncerndirektør Harald Serck-Hanssen.

Siden 2015 har Norges største bank DNB skåret på udlån til store virksomheder med 75 mia. norske kr.

Nu skal vi ikke længere reducere udlånene, men have en flad udvikling eller vokse forsigtigt,

Harald Serck-Hanssen, DNB
Men nu har banken lagt en plan, der skal øge satsningen på erhvervsmarkedet samtidig med, at DNB i fremtiden tager lavere risiko på lånene end i dag ifølge Dagens Næringsliv.

Avisen skriver, at den nye tilgang går på, hvordan banken arbejder med såkaldte lånesyndikater i form af store udlån, som bliver fordelt på flere banker og andre kreditgivere. Her er der nye muligheder med nye långivere som blandt andre pensionsselskaber og internationale fonde.

"Nedskæringerne er særligt sket indenfor olie- og gas, men også i shipping og ejendom. Nu skal vi ikke længere reducere udlånene, men have en flad udvikling eller vokse forsigtigt," siger koncerndirektør og leder for storkundeområdet i DNB, Harald Serck-Hanssen, til Dagens Næringsliv.

Han forklarer til den norske avis, at DNB i år blandt andet har indgået aftaler med forsikringsselskaber, som har overtaget 11 mia. norske kr. fra banken ved at give lån sammen med banken.

Ifølge Dagens Næringsliv har DNB i første halvår reduceret sit udlån til shipping, olie og offshore med 9,5 mia. norske kr. Det er blandt andet sket ved at dele udlån med andre kreditgivere.

Forsiden lige nu

Her er ugens bedste historier fra ShippingWatch

Monjasa-retssagen rullede videre, mens tre store danske rederier aflagde regnskab, Torm annoncerede ansøgning om børsnotering i New York, og regeringen kom med vækstpakke i løbet af ugen. Alt sammen noget, der blev til overskrifter på ShippingWatch.

Seneste Services

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere