ShippingWatch

Tysk storbank i shipping tæt på salg

Topchef i HSH Nordbank, Stefan Ermisch, siger til tysk ugemagasin, at banken er meget tæt på en løsning, og at en kapitalfond vil være den rette køber.

Tysklands største shippingbank, statsejede HSH Nordbank, er meget tæt på en løsning om en bankens fremtid, siger CEO Stefan Ermisch ifølge Reuters til ugemagasinet WirtschaftsWoche.

Udgangen af oktober er sat som sidste frist for tilbud på banken, der skal privatiseres senest i februar 2018 som følge af krav fra EU-Kommissionen, der har godkendt flere statslige kapitaltilførsler til HSB Nordbank.

HSH Nordbanks nye shippingforretning vokser

"Vi er meget tæt på en økonomisk fornuftig løsning," siger Stefan Ermisch, der forventer at modtage tilbud på hele banken og ikke kun dele af den.

Tidligere i år har kinesiske HNA Group og Apollo Global Management været nævnt som interesserede i at byde på HSH Nordbank.

Stefan Ermisch siger til WirtschaftsWoche, at en finansiel køber formentlig vil være den rette køber af banken, som kan udløse en konsolideringsbølge i sektoren.

HSH Nordbank har i dag et samlet udlån til shipping på syv mia. euro.

De to delstater Hamborg og Schleswig-Holstein har gennem deres fælles-ejede HSH Portfoliomanagement overtaget dårlige skibslån for over fire mia. euro som led i planen for HSH Nordbank.

Banker: Skibsfinansiering er ændret for altid

HSH Nordbank frygter kinesisk finansieret byggeboom

Tysk storbank tror på endnu stærkere klynge efter konsolideringen

Avis: HSH klar med kæmpe eftergivelse til enkelt reder

Shippingbanks dårlige lån piner tyske delstater

Forsiden lige nu

Forsvaret indkalder nye vidner i Monjasa-sagen

Forsvaret har indkaldt en hidtil ukendt bunkerdirektør og en tidligere medarbejder fra et omstridt skattelyselskab i ankesagen mod bunkervirksomheden Monjasa. Det er stifter Jan Jacobsen selv, som har fundet frem til vidnerne og skaffet nye dokumenter i sagen.

Seneste Services

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere