ShippingWatch

PFA går ind som partner i transportcenter

Havnegruppen ADP og pensionsselskabet PFA er gået sammen i et joint venture om at udvikle et logistikcenter i Taulov ved Fredericia. De to partnere vil investere op mod to mia. kr.

Siden 2014 har ADP, som ejer og driver havnene i Nyborg, Middelfart og Fredericia, været i gang med at udvikle et logistikcenter i Taulov ved Fredericia. Nu går PFA ind som partner, oplyser de to parter i en meddelelse.

"Vi har kun været i gang med projektet i tre år, og derfor er det ikke modnet endnu. For at få yderligere volumen og hastighed ind i det multimodale transport- og logistikcenter har vi igennem længere tid søgt en finansiel partner og medinvestor," siger Nils Skeby (foto), CEO i ADP A/S, i en meddelelse om projektet, der har navnet Danmarks Multimodale Transport- og Logistikcenter.

Foto: ADP

Ifølge PFA's ejendomsdirektør er det nye joint venture med til at understøtte pensionsselskabets fokus på investeringer i logistikejendomme.

"Det her er den første investering af sin art for PFA, og den understøtter vores strategi med at komme tidligt ind i større projekter inden for fx ejendomme, så vi kan være med til at præge udviklingen i endnu højere grad. De internationale megatrends går mod multifunktionelle transportcentre placeret på centrale knudepunkter, og vi tror på, at den her investering vil være meget positiv for udviklingen i Fredericia og Trekantområdet og samtidig bidrage til nogle attraktive afkast til vores pensionskunder," siger Michael Bruhn i meddelelsen.

Blue Water bygger ny godsterminal for 120 millioner kroner

I løbet af de næste ti år forventer de to parter at investere mellem 1,5 og 2 mia. kr. i projektet. Den første investering er på et trecifret millionbeløb i ca. 500.000 kvadratmeter erhvervsareal i Taulov, der ligger uden for Fredericia.

"Nu skal vi til at se nogle flere mønter på bundlinjen"

Dansk havneejer øger overskuddet i 2016

Fredericia Shipping øger overskuddet

Forsiden lige nu

Forsvaret indkalder nye vidner i Monjasa-sagen

Forsvaret har indkaldt en hidtil ukendt bunkerdirektør og en tidligere medarbejder fra et omstridt skattelyselskab i ankesagen mod bunkervirksomheden Monjasa. Det er stifter Jan Jacobsen selv, som har fundet frem til vidnerne og skaffet nye dokumenter i sagen.

Seneste Services

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere