ShippingWatch

DNV GL gik i rødt i første halvår

Klassifikationsselskabet DNV GL fik et minus på bundlinjen i første halvår og gik tilbage på antallet af ansatte. Problemerne i shipping vil vare til 2018 og for offshoreservice endnu længere, siger CEO Remi Eriksen til Finansavisen.

DNV GL havde igen et udfordrende halvår i første halvår af 2017.

Ifølge resultaterne offentliggjort til den norske Finansavisen kom klassifikationsselskabet ud af den første del af året med en tilbagegang i omsætningen og antallet af ansatte samt et negativt resultat for perioden.

Omsætningen faldt 9,9 mia. norske kroner i perioden fra 10,5 mia. norske kroner i første halvår 2016. Samtidig blev resultatet lavere og landede i et minus på 29,2 mio. norske kroner mod et overskud på 241,5 mio. norske kroner i første halvår 2016.

Antallet af ansatte var ved begyndelsen af 2017 på 13.550 personer, mens det ved udgangen af første halvår lå på 13.173 personer.

Topchefen Remi Eriksen fra DNV GL siger til den norske avis, at klassifikationsselskabet forventer, at resten af 2017 også bliver udfordrende for selskabet selvom såvel som for kunderne i shipping og offshorebranchen.

Perspektivet for DNV GL er, at shippingbranchen tidligst vil få det bedre i 2018, mens det for den offshorerelaterede del af shippingbranchen måske først vil være i 2020.

DNV GL sætter 1000 mand af til digitalisering

DNV GL: Olieefterspørgslen vil flade ud i 2020

DNV GL venter "beskeden genopretning" af nybygningsmarked

Forsiden lige nu

Ugens tophistorier på ShippingWatch

Omflagning af Maersk-skibe før ophugning i Alang, fremgang i tørlast, oprustning i Gorrissen og søfartens forurening var blandt ugens tophistorier på ShippingWatch.

Statoils topchef dropper at gå på pension

Det bliver ikke til et tidligt otium for koncernchefen i norske Statoil. Eldar Sætre er blevet bedt om at fortsætte, også selv om han stod overfor at falde for aldersgrænse.

Nu begynder ankesagen om omfattende svindel i Monjasa

Det kostede Monjasa-stifter Jan Jacobsen en fængselsstraf på 3,5 år og Monjasa en bøde på 10 mio. kr., da de blev dømt for omfattende bedrageri sidste år i byretten. Nu begynder ankesagen ved Vestre Landsret.

Seneste Services

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere