ShippingWatch

Tysk shippingbank sætter fart på salgsplaner

Den tyske bank DZ Bank vil accelerere salget af sin transportdivision DVB, som finansierer shipping og offshore, efter store tab, skriver Reuters.

Tyske DZ Bank vil hurtigere end ventet forsøge at sælge sin shippingenhed DVB fra, efter at transportdivisionen tog nedskrivninger for sine lån til sektoren på 445 mio. euro i første halvår. Det fortæller kilder tæt på processen til Reuters.

I løbet af sommeren viste flere potentielle købere interesse for divisionen, men der var for stor forskel på prisen til, at parterne kunne mødes. Og forsøget på en aftale faldt hurtigt til jorden. Men DVB's underskud på 547 mio. euro efter at have leveret et overskud året forinden, har sat fart under planerne om et salg igen, siger kilderne til Reuters.

Hverken DZ eller DVB vil kommentere historien over for mediet. Men Boston Consulting Group skulle angiveligt være inde over og hjælpe DZ Bank med at afsøge mulighederne.

"Der foregår en masse interne diskussioner (i DVB) og de har taget til i styrke efter det seneste tab," sagde en af kilderne til Reuters.

"Stigningen i hensættelser til tab i kredit var især nødvendige for eksponeringen i porteføljen for shippingfinansiering og for finansieringerne i offshorefinansierings-porteføljen," sagde Ralf Bedranowsky, CEO og formand for DVB Banks ledelse, da regnskabet blev fremlagt i slutningen af august.

Shippinglån trækker DVB Bank ned

Commerzbank ramt af nye tab på shipping

Shippingbanks dårlige lån piner tyske delstater

Forsiden lige nu

Her skal de danske rederiers kampe stå de næste år

Danske Rederier med adm. direktør Anne Steffensen i spidsen skal have såvel kendte som nye ønsker opfyldt, for at målene i den nye strategi kan opnås. ShippingWatch lister de kommende års udfordringer op her.

Ét ord har reduceret antallet af bestikkelsessager i Suez-kanalen

Med ret få midler er det på to år blevet muligt for rederierne at få deres skibe gennem Suez-kanalen uden at skulle betale lodserne for hjælp i form af f.eks. cigaretter. "En milepæl," lyder det fra antikorruptions-organisationen MACN, der står bag initiativet.

Her er ugens vigtigste historier på ShippingWatch

Interviews med topchefer i Maersk Line, Hamburg Süd og Hapag-Lloyd, tragisk ulykke på borerig, rederier under anklage for brud på udlændingeloven og et dramatisk formandsexit i Maskinmestrenes Forening var blandt ugens tophistorier på ShippingWatch.

Seneste Services

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere