Hamborg-rederiet Norddeutsche Reederei H. Schuldt er blevet tvunget ud i et salg af 35 af sine skibe af sin bank HSH Nordbank.

Det sker, efter at rederiet sidste år fik eftergivet gæld for i alt 547 mio. euro for at kunne fortsætte med at eksistere, skriver Fairplay.

Rederiet afviser selv historierne, som flere tyske medier har bragt, om at 35 af den totale flåde på 51 skibe hos Norddeutsche Reederei H. Schuldt skulle være sat til salg. I stedet er rederiet i gang med at finde en ny partner og investor med hjælp fra Boston Consulting Group og i samarbejde med HSH Portfoliomanagement AÖR, hvor alle de dårlige lån i den tyske bank er blevet placeret.

Norddeutsche Reederei H. Schuldt flåde består af 49 containerskibe og to tørlastskibe, og rederiet er ifølge Fairplay verdens 9. største ejer af tramp-containertonnage.

HSH Nordbanks hjælp til de nordtyske redere var i august også på dagsordenen, da den tyske avis Die Welt skrev, at banken igen var klar til at eftergive en gældspost på et trecifret millionbeløb - denne gang til rederiet Schoeller Holdings.

HSH Nordbanks nye shippingforretning vokser  

Shippinglån trækker DVB Bank ned  

Avis: HSH klar med kæmpe eftergivelse til enkelt reder