ShippingWatch

Medie: Nordtysk reder tvunget til salg af 35 skibe

Det tyske rederi Norddeutsche Reederei H. Schuldt har 35 skibe til salg som led i aftale med sin bank, HSH Nordbank. Det skriver Fairplay. Rederiet afviser selv historierne.

Arkivfoto. Billedet viser ikke et af Norddeutsche Redereis skib.

Hamborg-rederiet Norddeutsche Reederei H. Schuldt er blevet tvunget ud i et salg af 35 af sine skibe af sin bank HSH Nordbank.

Det sker, efter at rederiet sidste år fik eftergivet gæld for i alt 547 mio. euro for at kunne fortsætte med at eksistere, skriver Fairplay.

Rederiet afviser selv historierne, som flere tyske medier har bragt, om at 35 af den totale flåde på 51 skibe hos Norddeutsche Reederei H. Schuldt skulle være sat til salg. I stedet er rederiet i gang med at finde en ny partner og investor med hjælp fra Boston Consulting Group og i samarbejde med HSH Portfoliomanagement AÖR, hvor alle de dårlige lån i den tyske bank er blevet placeret.

Norddeutsche Reederei H. Schuldt flåde består af 49 containerskibe og to tørlastskibe, og rederiet er ifølge Fairplay verdens 9. største ejer af tramp-containertonnage.

HSH Nordbanks hjælp til de nordtyske redere var i august også på dagsordenen, da den tyske avis Die Welt skrev, at banken igen var klar til at eftergive en gældspost på et trecifret millionbeløb - denne gang til rederiet Schoeller Holdings.

HSH Nordbanks nye shippingforretning vokser

Shippinglån trækker DVB Bank ned

Avis: HSH klar med kæmpe eftergivelse til enkelt reder

Forsiden lige nu

Seadrill præsenterer ny forretningsplan

Det John Fredriksen-ejede rigselskab Seadrill, som lige nu er under amerikansk konkursbeskyttelse, har lagt en ny forretningsplan frem. Planen givet et praj om markante fald i omsætning og indtjening i de kommende fem år i Seadrill.

Ugens bedste på ShippingWatch

Navigare Capital Partners, som har dele af Mærsk-familien som ejer, er klar til flere skibskøb, Hellerup-mægleren Bidsted & Co blev solgt, mens Nordens topchef, Jan Rindbo, løftede sløret for sin ledelsesstrategi i ugen, der gik.

Kendt analytiker skifter olie ud med grøn energi

Thina Margrethe Saltvedt stopper efter ti år som olieanalytiker i Nordea Markets, skriver Dagens Næringsliv. Hun bliver dog i banken, hvor hun skal være analytiker i sustainable finance med fokus på grøn energi og klimarisici.

Seneste Services

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere