ShippingWatch

Medie: Nordtysk reder tvunget til salg af 35 skibe

Det tyske rederi Norddeutsche Reederei H. Schuldt har 35 skibe til salg som led i aftale med sin bank, HSH Nordbank. Det skriver Fairplay. Rederiet afviser selv historierne.

Arkivfoto. Billedet viser ikke et af Norddeutsche Redereis skib.

Hamborg-rederiet Norddeutsche Reederei H. Schuldt er blevet tvunget ud i et salg af 35 af sine skibe af sin bank HSH Nordbank.

Det sker, efter at rederiet sidste år fik eftergivet gæld for i alt 547 mio. euro for at kunne fortsætte med at eksistere, skriver Fairplay.

Rederiet afviser selv historierne, som flere tyske medier har bragt, om at 35 af den totale flåde på 51 skibe hos Norddeutsche Reederei H. Schuldt skulle være sat til salg. I stedet er rederiet i gang med at finde en ny partner og investor med hjælp fra Boston Consulting Group og i samarbejde med HSH Portfoliomanagement AÖR, hvor alle de dårlige lån i den tyske bank er blevet placeret.

Norddeutsche Reederei H. Schuldt flåde består af 49 containerskibe og to tørlastskibe, og rederiet er ifølge Fairplay verdens 9. største ejer af tramp-containertonnage.

HSH Nordbanks hjælp til de nordtyske redere var i august også på dagsordenen, da den tyske avis Die Welt skrev, at banken igen var klar til at eftergive en gældspost på et trecifret millionbeløb - denne gang til rederiet Schoeller Holdings.

HSH Nordbanks nye shippingforretning vokser

Shippinglån trækker DVB Bank ned

Avis: HSH klar med kæmpe eftergivelse til enkelt reder

Forsiden lige nu

Ugens tophistorier på ShippingWatch

Omflagning af Maersk-skibe før ophugning i Alang, fremgang i tørlast, oprustning i Gorrissen og søfartens forurening var blandt ugens tophistorier på ShippingWatch.

Statoils topchef dropper at gå på pension

Det bliver ikke til et tidligt otium for koncernchefen i norske Statoil. Eldar Sætre er blevet bedt om at fortsætte, også selv om han stod overfor at falde for aldersgrænse.

Nu begynder ankesagen om omfattende svindel i Monjasa

Det kostede Monjasa-stifter Jan Jacobsen en fængselsstraf på 3,5 år og Monjasa en bøde på 10 mio. kr., da de blev dømt for omfattende bedrageri sidste år i byretten. Nu begynder ankesagen ved Vestre Landsret.

Seneste Services

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere