ShippingWatch

Shippinglån trækker DVB Bank ned

De store udlån til shipping- og offshorebranchen har hevet betydeligt ned i resultatet for DVB Bank i første halvår i år. For meget kapacitet er en stor del af problemet i branchen, skriver banken.

Offshoreskib finansieret af DVB Bank

Den tyske DVB Bank er kommet med et halvårsregnskab, der viser et markant tab for banken, der er storudlåner til shipping- og offshorebranchen.

I første halvår kom banken ud med et underskud på 506,3 mio. euro mod et overskud på 14,1 mio. euro i første halvår 2016.

"Stigningen i hensættelser til tab i kredit var især nødvendige for eksponeringen i porteføljen for shippingfinansiering og for finansieringerne i offshorefinansierings-porteføljen," lyder det fra Ralf Bedranowsky, der er CEO og formand for DVB Banks ledelse.

"For meget kapacitet forblev en stor udfordring på shippingmarkederne gennem den første halvdel af 2017," tilføjer han.

I en gennemgang af både offshoremarkedet og de tre hovedsegmenter for banken - container, tørlast og tank - lægger DVB Bank vægt på, at alle markederne er udfordret, men at containerbranchen er særligt udfordret af svære markedsforhold blandt andet med den øgede konsolidering.

DVB Bank har hovedsæde i Frankfurt/Main i Tyskland og har sin hovedforretning inden for finansiering til transportsektoren og herunder både shipping, offshore, landtransport og flytrafik.

HSH Nordbanks nye shippingforretning vokser

Tysk bank er foran tidsplan for salg af shippinglån

Shippingbanks dårlige lån piner tyske delstater

Forsiden lige nu

Her er ugens bedste historier fra ShippingWatch

Monjasa-retssagen rullede videre, mens tre store danske rederier aflagde regnskab, Torm annoncerede ansøgning om børsnotering i New York, og regeringen kom med vækstpakke i løbet af ugen. Alt sammen noget, der blev til overskrifter på ShippingWatch.

Seneste Services

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere