En række utilfredse investorer i den hedengangne nordjyske bunkervirksomhed OW Bunker rejser nu en sag mod de to investeringsbanker Carnegie og Morgan Stanley, som i marts 2014 stod bag børsnoteringen af selskabet. Det skriver Børsen.

Godt 30 institutionelle investorer fra Europa og USA kræver omkring en halv mia. kr. i erstatning fra bankerne, bekræfter partner Erik Bomans fra det belgiske konsulenthus Deminor Recovery Services over for avisen.

"Vi mener, at Carnegie og Morgan Stanley har spillet en central rolle i udformningen af børsprospektet, som ikke var retvisende. Og derfor vil vi inden for de nærmeste uger udtage stævning for et beløb i det niveau, du angiver," siger han.

Hverken Morgan Stanley eller Carnegie har ønsket at kommentere sagen over for Børsen. Carnegie skriver i en mail, at banken ikke har modtaget noget formelt krav endnu.

Det er første gang, at utilfredse investorer går efter bankerne, der hjalp kapitalfonden Altor med at få OW Bunker på børsen. Blot otte måneder efter noteringen, gik selskabet konkurs, og siden da er der rejst hundredvis af sager i kølvandet på konkursen verden over.

OW-forsvarer: Lars Møller går fri af højere erstatningskrav  

Advokatfirma risikerer erstatningskrav på 1,1 mia kr i OW-sag  

OW-kuratorer vil forhøje krav mod tidligere ledelse

Kurator: OW Bunker tjente kassen på ren spekulation