ShippingWatch

Japansk finansiering vinder frem hos rederne

Et stigende antal rederier vender sig nu mod japanske leasingselskaber for at få finansieret nye skibe, skriver Lloyd's List. Leasingselskaberne kan tilbyde 100 pct. finansiering til en lavere rente end bankerne.

Først kom Kina, og nu følger Japan trop som ny finansieringskilde for rederierne. Ifølge Lloyd's List vender flere rederier blikket mod japanske leasingselskaber, der tilbyder 100 pct. finansiering af skibe til en lavere rente, end bankerne kan diske op med.

De såkaldte JOLCO, japanese operating leases with call option, søger i stigende grad aftaler med rederne udenlands, da investorerne kæmper med negative renter på hjemmefronten.

Lloyd's List har været i kontakt med flere industrikilder, der anslår, at aftaler med leasingselskaberne formentlig vil ligge på 20-40 om året, hvilket var helt uset for bare fem år siden. Rederier som Peter Döhle, OOIL og CMA CGM er blandt de redere, der allerede har gjort brug af finansieringsmuligheden.

Prøv ShippingWatch gratis og få adgang til alle artikler i 14 dage

Også kinesiske leasingselskaber har vundet frem de sidste år og har efterhånden fået fat på en pæn del af markedet. Modsat de europæiske banker stiller de kinesiske selskaber ikke samme krav til egenfinansiering og sikkerhed, og sidste år stod de for 15 pct. af nye aftaler inden for industrien, viste tal offentliggjort på Marine Money-konferencen i sommer.

Shipping og offshores nye bankmænd er fra Kina

Knaphed på kapital i shipping tager til i styrke

Professor: Nye bankregler kan forpurre skibsfinansiering

Forsiden lige nu

Norsk rederchef bliver søfartsrådgiver i FN

Sturla Henriksen, afgående direktør for Norges Rederiforbund, får nyt job i FN fra årsskiftet. Her skal han være med til at styrke samarbejdet mellem erhvervslivet og myndighederne.

Tilsyn efterforsker dødsulykke på Maersk-rig

De norske myndigheder har åbnet en officiel undersøgelser af dødsulykken på Maersk Interceptor. En person omkom i sidste uge under ulykken på riggen, som er ejet af Maersk Drilling.

Seneste Services

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere